"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אחרי 13 שנה: מצוד ברחבי אירופה הסתיים בגירושין בסקייפ

בעל הצליח לחמוק מישראל לבלגיה וסירב לתת גט במשך שנים • הוא הסכים לשקול אפשרות לגירושין אך במהלך הדיונים החליט להימלט • לבסוף נסע האיש מרוסיה לפריז, שם הצליחו הדיינים לשכנע אותו לתת גט לעגונתו באמצעות שיחת וידיאו

,עודכן
סקייפ - שירות השיחות הפופולרי של מיקרוסופט., צילום: אי.פי.איי

גט חובק עולם: מבצע דרמטי של בתי הדין הרבנים, בשיתוף גופי אכיפה וגופים ממשלתיים בארץ ובעולם, הוביל למתן גט לאישה אחרי 13 שנות עגינות, כשהגט עצמו נעשה באמצעות שיחת וידיאו בסקייפ.

האישה, אז בת 18, התחתנה עם גבר שמבוגר ממנה ב-15 – גרוש ואב לשניים. עם הזמן עלו הנישואין על שרטון, זאת לאחר שנולדו לבני הזוג שתי בנות וכניסתו של הבעל לכלא בשל עבירות של נהיגה ללא רישיון. עם שחרורו מהכלא פתח האיש תיק גירושין והאישה מצדה הוציאה נגדו צו עיכוב יציאה מהארץ.

חרף צו העיכוב הצליח הבעל לחמוק מישראל ב-2005 ובתי הדין השונים החלו לטפל בתביעת הגירושין של האישה. בשלב מסוים עבר התיק לטיפול אגף העגונות בבתי הדין הרבניים. האיש אותר והתנהל עמו משא ומתן. הבעל הסכים לתת גט בתמורה להשבת רכוש שנותר לדבריו בידי האישה. היא מצדה סירבה לכך והצליחה באמצעות ערכאות שונות להשיג שליטה ברכוש.

בהמשך נוצר קשר עם הבעל ולאחר השתדלות של בית הדין הגדול בראשות הרב הראשי דוד לאו הוסכם שהגבר ייתן גט באופן מידי בבית דין באירופה ולאחר מכן יחליט בית הדין מה יעלה בגורל הרכוש. בשל הקושי של הבעל להתנייד ממקום למקום הוסרו מהדרכון שלו הגבלות באופן מותנה, אך בשלב זה הודיע האיש במפתיע שהוא נעלם ולא מוכן לשתף פעולה, מכיוון שלטענתו האישה הוציאה נגדו צו גירוש מצרפת.

האיש עזב את אירופה ולאחר פעולות לאיתורו על ידי אגף העגונות הוא נמצא ברוסיה והסכים לחזור למתווה המקורי. הבעל גמע במכוניתו הפרטית 4,000 קילומטר – מרוסיה לפריז, שם התקיים דיון בשיחת סקייפ בין בית הדין הגדול בראשות הרב לאו בנוכחות האישה לבין אב בית הדין בצרפת הרב גוגנהיים בנוכחות הבעל.

לבסוף הותרה האישה מעגינותה. הגט ניתן בפריז לשליחים של בית הדין הגדול והאירוע תועד ונצפה על ידי חברי בית הדין באמצעות סקייפ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר