"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הכנסת תדון במנהלת בי"ס שתמכה בסרבנות

לאחר הפרסום ב"ישראל היום", כי איריס גור, מנהלת בי"ס, הביעה תמיכה בבתה הסרבנית, מתכנסת ועדת החינוך לדיון בפרשה

,עודכן
ועדת החינוך (אריכון), צילום: אורן בן חקון

ועדת החינוך של הכנסת מקיימת הבוקר (שני) דיון חירום, לבקשתו של ח"כ עודד פורר (ישראל ביתנו), ענת ברקו (ליכוד) ואיתן ברושי (עבודה), בעניין מנהלת בית הספר ש"חגגה" את סרבנות בתה.

כזכור, בעקבותהפרסום ב"ישראל היום", המנהלת הוזמנה לברור במשרד החינוך שם ביקשו לוודא כי המסרים הללו אינם עברו לילדים בבית הספר. לדיון צפויים להגיע גם קבוצה של נכי צה"ל שדרשו משר החינוך, נפתלי בנט, לפטר את המנהלת.

בחודש שעבר פורסם כאן כיאיריס גור, מנהלת בית ספר יסודי ממלכתי, עובדת של משרד החינוך ואשת חינוך בעצמה העלתה פוסט בדף הפייסבוק שלה המאדיר ומעודד את ביתה ושכמותה לסרב להתגייס לצה"ל. בפוסט שפורסם בסוף חודש שעבר נכתב בין היתר כי: "אני גאה בהתנהגות של נועה ומעריכה אותה מאוד... אני מקווה שנועה תמצא את הכח והסבלנות לספר/לכתוב/לפרסם את מה שחוותה ומה ששמעה מחברותיה הכלואות במשך 4 חודשים... כל מי שחוף עדיין במונחי 'הצבא המוסרי בעולם' א. צבא ומוסרי זו סתירה במשפט. ב. המציאות הישראלית רחוקה מהמושג מוסר והצבא הוא ראי בוטה וחזק של החברה הישראלית".

"דיון על גבולות השיח". ח"כ פורר // צילום: דודי וקנין

הפוסט מתייחס למאבק שניהלה הבת נועה והאם נגד גיוסה לצה"ל, על פי חוק. במהלך המאבק אף נכלאה למשך 98 יום בשל סירובה להתגייס. האם אף לייותה את ביתה אל הכלא הצבאי והשתתפה בהגפנות למען סרבנים וסרבניות.

יוזם הדיון ח"כ פורר אמר בתגובה כי "מצער מאוד שחלק מאנשי החינוך החליטו לוותר על לימודי הציונות ואהבת המולדת והחליטו ללמד מקצוע חדש – סרבנות. הדיון שיזמתי בועדת החינוך של הכנסת הוא מעבר למעשיה הפסולים של המנהלת, הוא דיון על גבולות השיח של אנשי החינוך. אם יש למי מהמנהלים רצון להסית נגד צה"ל ולוחמיו, הוא מוזמן להתפטר מעבודתו הציבורית ולעשות זאת מחוץ למערכת החינוך".

יו"ר תנועת "אם תרצו" מתן פלג שתנועתו קיבלה את התלונה על המנהלת מעודדת הסרבנות בעמוד הפייסבוק של התנועה הוסיף כי "מציאות בה אנשי חינוך המקבלים את משכורתם מכספו של משלם המיסים הישראליים, בוחרים לצפצף על החוק ולעודד סרבנות היא בעיה חמורה. טוב עשתה הכנסת שבחרה לקיים דיון על נושא כה חשוב. אנו קוראים לשר בנט ולראשי משרד החינוך להתעורר ולזמן לשימוע את המנהלת הסוררת. לתופעת הסרבנות ולעידודה, אין מקום בבית ספרנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר