"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מאור עיניה: ירושלים ממשיכה לפרוח תחת מודי מאור

מי שנכנס לתפקיד המאמן רק לפני כשבוע וחצי ממשיך להצעיד את קבוצתו לניצחונות • אליהו והלפרין בלטו בבירה • שרון דרוקר צפה ביציע בניצחון אילת על גלבוע/גליל • מכבי ת"א טיילה בנס ציונה (68:98), הפועל ת"א הושפלה מול חיפה (95:74)

,עודכן
יותם הלפרין (משמאל). ממרומי גילו הוליך את ירושלים לניצחון // יותם הלפרין (משמאל). ממרומי גילו הוליך את ירושלים לניצחון

מודי מאור ממשיך להוביל את הפועל ירושלים למחוזות טובים יותר, והערב הוא שמר על מאזן מושלם עם ניצחון שלישי כמאמן הראשי, הפעם 78:90 על בני הרצליה בחוץ. מלבד הניצחונות, מאור מרוויח בחזרה את הישראלים הוותיקים כשלצד יותם הלפרין, שהיה נהדר ברבע האחרון, ליאור אליהו היה יעיל עם 14 נקודות ב־7 מ־11 מהשדה.

אליהו פתח בחמישייה והשאיר את אוסטין דיי על הספסל 37.5 דקות. בר טימור חזר לסגל, אבל עדיין לא שיחק. בהרצליה ערך הופעת בכורה הגארד מייקל אפבראה, אחד שלא מתבייש בכלל לזרוק, וכבר במשחקו הראשון אחרי יומיים בארץ קיבל מעל 30 דקות.

המשחק היה שקול ברוב שלביו ולהפסקה ירדה ירושלים בפלוס 5 (41:46). אגב, ברבע השני התרחש אירוע די נדיר - כאשר הרצליה ספגה עבירה טכנית בגלל שלא היו לה שני ישראלים על הפרקט.

רבע שלישי משופר של המארחת סידר לה יתרון מינימלי לקראת 10 הדקות האחרונות, אבל אליהן הגיעה רק קבוצה אחת. מאור עבר להרכב נמוך עם פרפרוגלו בעמדה מספר 4, והלפרין נכנס לעניינים. הגארד הוותיק נתן דקות של חוכמה, ניסיון ונקודות וירושלים עשתה את הבריחה לניצחון, תוך שהיא סופגת 7 נקודות בלבד ברבע האחרון. ירושלים יוצאת במצב רוח טוב לפגרה, לאחריה היא תארח את מכבי ת"א.

ניסים ונפלאות.הרבה עבר על הפועל אילת בימים האחרונים. מאיר טפירו פוטר, שרון דרוקר מונה וערן יצחק ניהל את המשחק הערב עד בואו של המאמו החדש. נוסף על כך, אלאנדו טאקר שוחרר, ומייק רוסאריו, ניב ברקוביץ' ועמית שמחון נעדרו בגלל פציעות. מהמעט נהיה הרבה ואילת, עם ניצחון בודד עד אתמול, רשמה 82:88 על גלבוע/גליל בחוץ.

את הוואקום הגדול מילא אפיק ניסים. הגארד, עוד מעט בן 37, היה כמעט 27 דקות על המגרש וסיפק הצגה עם שיאי קריירה בנקודות (32) ובמדד (34), וגם 6 שלשות ב־67 אחוזים ו־4 אסיסטים. ג'ורדן לויד עזר לו מאוד עם 21 נקודות, 10 ריבאונדים, 6 אסיסטים ו־7 עבירות שסחט.

בולדן מול נס ציונה. הצהובים טיילו לניצחון // צילום: דני מרון

ימים אחרים.ב־2013 הפסידה מכבי ת"א בנס ציונה. אשתקד במסגרת הגביע נס ציונה, אז בליגה השנייה, כמעט הדהימה שוב את הצהובים. הערב התמונה היתה שונה לגמרי. מכבי שייטה בקלות והמשיכה לשמור על מאזן נקי מהפסדים בליגה בזכות 68:98 אחרי הפגרה בארנה כבר יהיה לה יותר קשה.

מכבי, ללא דיאנדרה קיין וארט פראחוסקי שנשארו מחוץ לסגל, עשתה לעצמה את החיים קלים.

זה קרה אחרי שהשאירה את המארחת על 13 נקודות בכל רבע במחצית הראשונה. הרבע הראשון נגמר 13:20, והריצה הגדולה באה ברבע השני שבו נפתח הפער ל־23 (26:49). אם לא 9 ריבאונדים בהתקפה של נס ציונה, זה היה מבחינתה עוד גרוע יותר.

עירוני נס ציונה סיימה מחצית ללא שלשה והסקורר הגדול דקוואן קוק ללא נקודה. מכאן היה ברור כבר איך ייראה ההמשך.

אדומה מבושה.הפעם האחרונה שבה הפועל ת"א ניצחה את מכבי חיפה היתה אי שם במחזור הראשון של העונה הקודמת, אך בסופו של דבר היא סיימה את אחת העונות הגרועות בתולדות המועדון.

מאז האדומים נאלצו להחליף ארבעה מאמנים, לרענן את הסגל ולמרות כל אלו לא נראה שיש שינוי.

הערב, במשחק שנערך בגן נר בגלל עונש הרדיוס שספגו, האדומים רשמו הפסד שני ברציפות עם יכולת רעה במיוחד, והירוקים, למרות שהגיעו להתמודדות מהמקום האחרון בטבלה, ניצחו בקלות 74:95.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר