"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

העיר החכמה של ביל גייטס

מייסד מיקרוסופט הודיע שיפריח את השממה במדבריות אריזונה • בעיר החדשה יושקעו 80 מיליון ד' וישולבו מכוניות אוטונומיות

,עודכן
גייטס // צילום: אי.אף.פי

החלום של אריזונה מתגשם: ביל גייטס ממשיך לחשוב קדימה ועמל בימים אלה על בניית "עיר חכמה", שתיקרא בלמונט, במדבר אריזונה. בעיר החדשנית, שבה יושקעו כ־80 מיליון דולרים, צפויים להשתלב מכוניות אוטונומיות ויישומים בחזית הטכנולוגיה. בשלב זה לא נמסר מתי יחל התכנון המפורט ומתי יחלו עבודות הבנייה של העיר.

בלמונט פרטנרס, אחת מחברות ההשקעה של מייסד מיקרוסופט, תשקיע בהקמת העיר סכום של 80 מיליון דולרים, שיוקצו בין השאר לטובת רכישת שטח של כ־100 קמ"ר ב"עמק המערבי", סמוך לעיר טונופה - מרחק נסיעה של כ־45 דקות ממערב לפיניקס, בירת אריזונה. בהודעה רשמית על הקמת העיר מסרה חברת בלמונט פרטנרס כי כל מה שקורה בבלמונט יהיה מתוך "מחשבה קדימה". בעיר יוקמו אזורי משרדים ואתרי חנויות, בתי ספר ובתי מגורים. לפי הקצאת השטח הראשונית, בעיר החדשה יהיה מקום להקמת 80,000 יחידות דיור.

"בלמונט תיצור קהילה החושבת קדימה, עם תקשורת ותשתית בחזית הטכנולוגיה ותתוכנן עם רשתות דיגיטליות מהירות, מרכזי מידע, טכנולוגיות ייצור ושינוע במודלים מודרניים, תחבורה אוטונומית ומרכזים לוגיסטיים אוטומטיים", פירטה חברת ההשקעות.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

בלב העיר תעבור הדרך המהירה I־11, שתקשר אותה ללאס וגאס בנבדה. מנהל המועצה הטכנולוגית של אריזונה, רונלד שוט, אמר כי "המיקום יהיה מצוין לעיר חדשה. ביל גייטס ידוע בחדשנות שלו ואני חושב שהוא בחר במקום הנכון. הוא מגיע לאריזונה. סוף־סוף, אריזונה מקבלת הכרה כמקום של חדשנות".

זה שנים מנסה מדינת אריזונה למשוך אליה יזמי היי־טק כדי ליהנות מתנופת הפיתוח של שכנתה קליפורניה. לצורך כך אימצה אריזונה חוקים חדשים המקלים בדיקות וניסויים במכוניות אוטונומיות, ובהתאם לכך בתחומה מתבצעים גם הניסויים של המכוניות האוטונומיות של גוגל ושל חברות נוספות, המבקשות להיכנס לתחום.

אין זו פעם ראשונה שאריזונה משמשת לניסויים לעתיד. לפני יותר מ־20 שנה הוקם בה "ביוספרה 2", אתר מדעי סגור שבו נבדקת האפשרות ליצור הדמיה של שילוב בין חי, צומח ודומם מחוץ לכדור הארץ; ובשנות ה־70 הוקמה במרחק שעה צפונה מפיניקס העיר הניסיונית ארקוסנטי, ששילבה בין ארכיטקטורה לאקולוגיה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר