כלי התקשורת העיקריים בסוריה דיווחו היום (רביעי) על כניסה של צבא המשטר הסורי לתוך העיר אבו קמאל, מעוזו האחרון של ארגון הטרור במזרח סוריה.
על פי הדיווחים הגיעו הכוחות מכיוון הגבול העיראקי, ככל הנראה בסיוע של ארגון חיבאללה ומליציות שיעיות עיראקיות, והצליחו לכתר את לוחמי ארגון הטררו בתוך העיירה. כעת נכנסים כוחות הצבא לתוך העיר וטרם ברור אם עלה בידיהם לכבוש חלקים ממנה.
כיבוש אבו קאמל והכביש השמוביל לכיוון העיר דיר א-זור יאפשר לצבא סוריה לחבר בפעם הראשונה את מעבר הגבול העיקרי בין סוריה ועיראק ובכך ייסיע לציר השיעי, בהנהגתה של איראן, להחזיק ברצץ טריטוריאלי בין לבנון במערב ואיראן במזרח.
בשבוע שעבר עלה בידי כוחות המשטר והמיליציות המסייעות לו לכבוש את כל חלקיה של העיר דיר א-זור, העיר הסורית שנמצאה תחת מצור ארגון דאעש משך קרוב לשלוש שנים. המשטר הסורי החזיר לעצמו את השטחים שמדרום לנהר הפרט בעוד הקואליציה הכורדית, בסיוע ארצות הברית, השתלטה על רובה של הגדה הצפונית של הנהר ועל שדות הנפט הגדולים במדינה.
בחודש שעבר הודיעה הקואליציה הכורדית, החזית הדמוקרטית בסוריה, על כיבושה של העיר ראקה, העיר עליה הכריז ארגון דאעש כבירתו, לאחר ארבעה חודשים של מצור קשה והרס רב שנגרם לעיר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו