"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

שר הבריאות: ”התחרות בין קופות החולים יצאה משליטה״

נמשך הקרב על הרופאים הטובים בין קופות ובתי החולים • יו"ר ועדת הבריאות ח"כ אלאלוף: "זה נראה כמו פסטיבל של מעאכרים" • מנכ״ל משרד הבריאות: ״המבוטחים לא באמת בוחרים לעבור קופה - אין בחירה חופשית, השירות לא השתפר ובזבזנו כסף"

,עודכן
שר הבריאות ליצמן. "התחרות יצאה מכלל שליטה" // צילום: גדעון מרקוביץ

בדיון מיוחד שמתקיים בוועדת העבודה הרווחה והבריאות בכנסת בעקבות החשיפות ב״ישראל היום״ על התחרות הפוגענית בין בתי החולים, אמר הבוקר שר הבריאות יעקב ליצמן כי ״התחרות יצאה משליטה כאשר בן לילה חוטפים מבוטחים ויש מאכערים. את זה צריך להפסיק".

"ניסיתי שנה שלמה שלמה לרסן את התחרות ולא הצלחתי, כולם מבינים שצריך לרסן את התחרות הזו״, אמר השר. ליצמן הוסיף ותקף גם את יו״ר ההסתדרות הרפואית פרופ׳ לאוניד אידלמן..

יו״ר הוועדה הבריאות הרווחה והבריאות ח״כ אלי אלאלוף אמר לליצמן כי משרד הבריאות לבדוק את עצמו על הרגולציה שלו על קופות החולים.

"המצב מזעזע"

לדבריו, ״המצב מזעזע וכולנו חייבים בחשבון משותף. זה נראה כמו פסטיבל של מאכערים, והמאכערים הולכים לקבוצות החלשת ביותר: החרדים והערבים. קופות החולים אמורות לפעול למען שיפור איכות הטיפול הרפואי ולא למען המאכערים. צריך לעשות חשבון נפש ועל מי בדיוק הקופות חוסכות? אלא בני אדם שמקבלים שירות״.

מנכ״ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב אמר כי ״המבוטחים בקופות. לא באמת בוחרים לעבור קופה, אין פה בחירה חופשית והשירות לא השתפר ורק הוצאנו יותר כסף. צריכים להחזיר את המערכת לאיזון ושהתחרות תהייה על הדברים הנכונים״.

ניסים אלון מנכ״ל קופת חולים לאומית אמר כי ״כל קופות החולים מפרות את החוק ובכללים צפצוף מוחלט, רופאים ועסקנים מדברים היום במונחים שהם 'עושים אקזיט על המרפאה של הקופה'. אני מעריך שחצי מליארד שקלים בשנה הולכים על מכירות העברות רופאים ועל על תרופות.

תחקירים על התחרות הפרועה

באוגוסט השנה פורסם במוסף “שישבת״ תחקיר מקיף על התחרות הפרועה, הבזבזנית והפוגענית בין קופות החולים ובין בתי החולים על רופאים מבוקשים, ובנוסף פורסמו עוד שורה של חשיפות ב”ישראל היום” על התחרות הפרועה בין קופות החולים ועל חוזי העסקה שערורייתיים של קופת חולים כללית עם רופאי משפחה בצפון הארץ, וכן על תלונות חסרות תקדים בחומרתן של קופת חולים לאומית נגד קופת חולים מכבי על השתלטות בין לילה על מרפאה של לאומית במזרח ירושלים שבה היו רשומים כ-7000 מבוטחים בלאומית (במכבי דוחים את כל ההאשמות נגדם).

מנהל כללית נועז בר ניר אמר כי ״התחרות בין הקופות הלכה לכיוונים שליליים ואנחנו נגד תחרות פרועה. כסף ציבורי יוצא בגלל זאת למרות הנכונות״.

בעקבות החשיפה ב”ישראל היום״ אמר עוד נועז בר ניר כי הוא קורא לשר הבריאות ולמנכ״ל המשרד להורות לקופת חולים מכב להחזיר מייידית את המרפאה במזרח ירושלים לקופת חולים לאומית וזאת "למען יראו ויראו״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר