"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

7 תושבי הצפון נעצרו בחשד לפגיעה בגדר בגבול סוריה

החשודים נעצרו בפשיטה של המשטרה על בתים במג'דל שמס ועין קיניא • ביום שישי הגיעו בני משפחותיהם שמתגוררים בכפרים הישראלים לגבול בין שתי המדינות והחלו להתפרע ולדרוש לעבור את הגבול כדי לסייע למשפחותיהם

,עודכן
פריצת התושבים הדרוזים את גדר הגבול ביום שישי // צילום: אייל מרגולין/ג'יני

המשטרה פשטה על בתים במג'דל שמס ועין קיניא ועצרה חשודים בהתפרעות וגרימת נזק לגדר המערכת בגבול הצפוני. אחד החשודים אף חצה את הגבול, בניסיון להגיע לכפר ח'אדר שהותקף, והוחזר לישראל.

צילום: עופר פריימן

שבעה חשודים נעצרו הבוקר (שלישי) בפשיטה של משטרת ישראל על בתים בכפרים הדרוזים מג'דל שמס ועין קיניא. הם חשודים במעורבות בהתפרעות של הדרוזים בגדר המערכת שבין ישראל לסוריה ביום שישי האחרון ואף בניסיון לחצות את הגדר על מנת להגיע לכפר ח'אדר שהותקף.

ביום שישי, לאחר מתקפה של המורדים בכפר הדרוזי בסוריה, הגיעו בני משפחותיהם שמתגוררים בכפרים הישראלים לגבול בין שתי המדינות והחלו להתפרע ולדרוש לעבור את הגבול כדי לסייע למשפחותיהם. המתפרעים תקפו שוטרים, גרמו נזק לגדר המערכת ואף חצו את הגבול. חיילי צה"ל שהיו במקום החזירו את המתפרעים בחזרה לישראל.

היום לפנות בוקר נעצרו שבעה חשודים בהשתתפות באירוע. רוב העצורים, בהם שני קטינים, נחשדים בכך שהתפרעו, שתקפו את כוחות הביטחון וגרמו נזק לגדר. אחד מהם חשוד כי פרץ את הגדר וחצה את הגבול.

העצורים הובאו היום לדיון בבית משפט השלום בקריית שמונה ומעצרם הוארך עד ליום ראשון הקרוב. ממשטרת ישראל נמסר כי היא רואה בחומרה כל התפרעות שלוחת הרסן אשר עלולה לסכן את חיי התושבים והחיילים באזור. "משטרת ישראל תפעל למיצוי הדין עם פורעי חוק ומפרי הסדר, ותמשיך לפעול ביחד עם יתר כוחות הביטחון לשמירה על ביטחון מדינת ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר