"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נסעו לניו יורק לחגוג איחוד - ונרצחו בפיגוע

5 מקורבנות מתקפת הדמים הם תיירים מארגנטינה בהם אריאל ארליך, איש עסקים יהודי • הגיעו לעיר לחגוג 30 לסיום התיכון

,עודכן
זירת פיגוע בניו יורק, צילום: אי.אף.פי

שעות ספורות אחרי אירוע הטרור הקשה ביותר שחוותה העיר ניו יורק מאז פיגועי 11 בספטמבר בתחילת העשור שעבר, לא רק ב"תפוח הגדול" התעוררו לבוקר קשה. כפי שקורה לא פעם אחרי פיגועים גדולים, מעט אחרי האירוע מתפרסמים סיפוריהם הכואבים של הקורבנות. ואתמול, התברר כי המדינה ששילמה את המחיר היקר ביותר בפיגוע הדריסה של סייפולו סייפוב היא ארגנטינה, שחמישה מאזרחיה נמנו בין שמונת הנרצחים.

הכותרות הפוליטיות והספורטיביות בעיתונים ואתרי האינטרנט של ארגנטינה פינו את מקומם מהר מאוד לסיפוריהם האישיים של ההרוגים. כל החמישה - איש העסקים היהודי אריאל ארליך, הרנאן מנדוסה, דייגו אנחליני, אלחנדרו פאניוקו והרנאן פרוצ'י - היו חברים טובים שהגיעו לניו יורק במסגרת נסיעה קבוצתית לציון 30 שנה לסיום התיכון, עד לסיום הטרגי שלשום.

על פי הדיווחים בתקשורת הארגנטינית, אחרי שנה של הכנות, הנסיעה של שמונת החברים יצאה לפועל בעיקר ביוזמתו של ארליך (48), שגם עזר לממן חלק מההוצאות של חבריו לנסיעה, רובם מהנדסים. בוגרי בית הספר "פוליטכניקו דה רוסאריו", אחד המוסדות הטובים בעיר השלישית בגודלה בארגנטינה, הצטלמו לתמונה קבוצתית בחולצות עם הכיתוב "ליברה" (חופשי) בשבת, טרם ההמראה לארה"ב.

השוטר שנטרל את המחבל סמוך לרכבו // צילום: רויטרס
השוטר שנטרל את המחבל סמוך לרכבו // צילום: רויטרס

השוטר שנטרל את המחבל סמוך לרכבו // צילום: רויטרס

ארליך, הבעלים של כמה מפעלי פלדה, לא עלה עמם על הטיסה בשל מחויבויות עסקיות ויממה מאוחר יותר, הצטרף אליהם בבוסטון, שם פגשו חבר כיתה נוסף. הקבוצה חזרה שלשום לניו יורק והבילוי החגיגי המשותף הסתיים בטרגדיה בעיצומו של טיול האופניים בדרום מנהטן.

"אנחנו הרוסים ולא מסוגלים לעכל את מה שקרה", אמרו קרובי משפחתו של ארליך לעיתון "לה קפיטאל" מהעיר רוסאריו. ראשת העיר, מוניקה פיין, הכריזה על שלושה ימי אבל ואמרה כי "בלתי אפשרי להבין איך טיול חגיגי של קבוצת אנשים שרק רצתה לחגוג יחד, מסתיים בצורה כזו. העיר רוסאריו כולה באבל". נשיא ארגנטינה, מאוריסיו מאקרי, צייץ כמה שעות אחרי הפיגוע כי "אני כואב מאוד את מקרי המוות הטרגיים בניו יורק. אנו מעמידים את עצמנו לרשות משפחות הקורבנות הארגנטינאים".

מרטין מארו, חבר נוסף בקבוצת רוכבי האופניים הארגנטינאים, נפצע פצעים קלים והוא מאושפז ללא סכנת חיים. שלושה חברים נוספים בקבוצה לא נפגעו ולפי קרובי משפחתם, "הם בהלם ממה שקרה". בתוך כך, משרד החוץ הבלגי הודיע כי גם אזרח המדינה בין נרצחי הפיגוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר