"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הממציא הדני טוען: "לא רצחתי, רק ביתרתי את גופת העיתונאית"

פיטר מדסן לקח את העיתונאית השבדית קים וול על סיפון הצוללת שלו, ומאז היא נעלמה • לאחר מכן התגלו חלקי גופתה שנשטפו לחוף • כעת הוא טוען: "לא רצחתי אותה, היא מתה מהרעלת פחמן"

,עודכן
פיטר מדסן ליד הצוללת שלו, נאוטילוס // צילום: אי.פי // פיטר מדסן ליד הצוללת שלו, נאוטילוס // צילום: אי.פי

הממציא הדני פיטר מדסן הודה כי הוא ביתר את גופתה של העיתונאית השבדית קים וול על סיפון הצוללת שלו באוגוסט האחרון ופיזר את חלקי גופתה בים, אך הוא עדיין מכחיש כי הוא זה שהרג אותה - כך מסרה משטרת דנמרק היום (שני). עם זאת, מדסן לא סיפק הסבר לשאלה: מדוע ביתר את גופתה של וול.

לפי המשטרה הדנית, מדסן סיפר בחקירתו כי וול, 30, מתה כתוצאה מהרעלת פחמן בתוך הצוללת, בעוד הוא היה על סיפון כלי השיט. זאת, בניגוד לדיונים קודמים בבית המשפט, בהם אמר מדסן כי וול נפטרה בטעות לאחר שנפגעה על ידי מכסה הצוהר על הצוללת שלו, "נאוטילוס".

המשטרה הדנית גם הודיעה היום כי תרחיב את ההאשמות נגד מדסן, שכבר כוללות רצח והתעללות בגופה, גם לתקיפה מינית, בהתבסס על 14 פצעי דקירה פנימיים וחיצוניים שנתגלו על אברי המין של העיתונאית. מדסן אגב, מכחיש גם את התקיפה המינית.

חוקרי משטרה דנים על סיפון הצוללת "נאוטילוס" // צילום: AP

וול, עיתונאית פרילנסרית שכתבה כתבה על מדסן, נעדרה לאחר שיצאה עמו על הצוללת שלו ב-17 באוגוסט. ב-23 באוגוסט זיהתה המשטרה פלג גוף עליון נטול ראש, שנשטף לחוף בקופנהאגן. מוקדם יותר החודש, מצאה המשטרה גם את הראש והרגליים של וול. לפי המשטרה, בראשה של וול לא נמצא שבר בגולגולת, למרות גרסתו של מדסן כי היא נפצעה בראשה על ידי מכסה הצוהר בצוללת.

מדסן הסכים לבקשת התביעה להאריך את מעצרו עד ל-15 בנובמבר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר