"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המשטרה נגד משרד הבריאות

גורמים במשטרה: "במשרד הבריאות לא מתאמצים לממש תוכנית למניעת אלימות בבתי החולים" • הפיילוט נערך ב־6 בתי חולים, ואנשי הסגל דיווחו על תחושת ביטחון

,עודכן
שוטרים בבית החולים נהריה // צילום ארכיון: מישל דוט קום // שוטרים בבית החולים נהריה // צילום ארכיון: מישל דוט קום

גורמים במשטרה טוענים כי משרד הבריאות מונע יישום של תוכנית להצבת שוטרים בבתי החולים, שמטרתה לצמצם את תופעת האלימות נגד הצוות הרפואי.

פיילוט שנערך לפני כשלוש שנים בשישה בתי חולים הסתיים בהצלחה, והעלה את תחושת הביטחון של הסגל הרפואי. בעקבות זאת, בוועדת שרים לענייני אלימות החליטו להרחיב את הפיילוט ולהפכו לתוכנית לאומית שתפעל ב־15 בתי חולים עד סוף השנה. במשטרה טוענים כי משרד הבריאות מסרב לממן את הצבת השוטרים וכי אנשי המשרד אינם מתייצבים לדיונים בנושא.

בשנים האחרונות חלה עלייה באלימות המדווחת כלפי הסגל הרפואי בבתי החולים. מקרה האלימות האחרון התרחש לפני כחודש נגד עובדי בית החולים איכילוב בתל אביב, כאשר קרוביה של מאושפזת, שלפי החשד ניסתה לגנוב מכשיר נייד מאחות, היכו את המאבטחים בכל חלקי גופם וגרמו להם לחבלות קשות ולשברים.

לאור זאת, הוחלט לפני כשנתיים לערוך פיילוט, שבמסגרתו הוצבו שוטרים בבתי החולים איכילוב, רמב"ם, אסף הרופא, וולפסון, הלל יפה ונהריה. לפי נתוני משרד הבריאות באותה עת, בבתי החולים הללו אירעו מאות אירועי אלימות נגד הצוותים הרפואיים מדי שנה, מרביתם בבתי החולים רמב"ם ואיכילוב.

הפיילוט, שהתבצע במשך כשנתיים, כלל תוכנית מקיפה שעסקה בתחומי האלימות, בדגש על ה"אזורים החמים", קרי חדר המיון וחדר יולדות, ולווה במחקר מקיף. הנהלות בתי החולים ומפקד המשטרה הביעו שביעות רצון הדדית בנוגע להצלחתו. במשטרה רואים בשוטר תחנת משטרה לכל דבר בנוסף לטיפול ולמניעת אירועים, והנהלות בתי החולים שבעות רצון מהשינוי בתחושת ביטחון העובדים והתגברות הביטחון בפועל.

סקר שבחן את הפיילוט בששת בתי החולים הראה ש־70 אחוזים מאנשי הסגל הרפואי דיווחו שהם חשים תחושת ביטחון במידה רבה ורבה מאוד. האירועים שהצוות הרפואי נחשף אליהם הכי הרבה הם אלימות מילולית (54 אחוזים), פגיעה בסדר הציבורי (37.5 אחוזים), ונדליזם (28 אחוזים), גניבת ציוד מוסדי (21 אחוזים), גניבת ציוד אישי (13 אחוזים) ותקיפה פיזית (8.5 אחוזים).

לאור הצלחת הפיילוט הוחלט בוועדת שרים לענייני אלימות, בראשותו של השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, להרחיב את הפיילוט ולהפכו לתוכנית לאומית לתקופה של חמש שנים, שתפעל בעוד 15 בתי חולים, בהתאם לניתוח מבצעי של המשטרה ובהסכמת בתי החולים.

ל"ישראל היום" נודע כי במסגרת זו הוחלט להרחיב את הפיילוט בשלב הראשון לבתי החולים הבאים: שיבא, שערי צדק, בילינסון, סורוקה, קפלן, מאיר, ברזילי והעמק. ואולם בדיון שהתקיים לאחרונה, התברר כי המשך מימוש התוכנית תקוע בין השאר בשל חוסר סיכום תקציבי ונשיאה בעלויות בנוגע לשכר השוטרים בין משרד הבריאות לבתי החולים, סירוב משרד הבריאות להעביר תקציב או להתחייב להעבירו כנגד הצבת שוטרים, וחוסר זמינותם של גורמים רלוונטיים במשרד הבריאות לדיונים בנושא. "מצד אחד מתלוננים במשרד הבריאות ובבתי חולים על אלימות, ומצד שני הם לא מתאמצים לממש תוכנית שהוכיחה כבר את יכולתה לצמצם את האלימות", אמרו ל"ישראל היום" גורמים המעורים בנושא.

ממשרד הבריאות נמסר כי "המשרד פועל להגדלת הפיילוט לכמה שיותר בתי חולים ומחלקות. הצוותים הרפואיים עומדים בחזית וחשופים לאלימות מילולית ופיזית והם זקוקים למלוא ההגנה והתמיכה מהמדינה. הרחבת התוכנית להצבת שוטרים אושרה בוועדת שרים לענייני אלימות, ועד סוף 2017 מתוכננת הצבת שוטרים בעוד 9 בתי חולים כלליים. התקציבים לנושא אושרו והצבת התקנים באחריות משטרת ישראל. כמו כן, הוקמה ועדה למיגור האלימות במערכת הבריאות, אשר דנה בגיבוש תוכנית פעולה ובמתן המלצות למיגור ולהתמודדות עם תופעת האלימות במערכת הבריאות".

בהכנת הידיעה השתתף יהודה שלזינגר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר