שם העסק: שוקולד פנדה
מקום לידה: ירושלים
שנת לידה: 2015
הורים: דניאל ברקת (29), מנהל "האב" ליזמות טכנולוגית בשכונת מוסררה בירושלים בפרויקט משותף של צעירים במרכז ו־MadelnJLM ומייסד־שותף וחבר הוועד המנהל של Wize, מיזם חברתי לקידום ידע לקהל הרחב. אליה עדי (24), סטודנטית לקלינאות תקשורת ובוגרת שירות לאומי בעמותת אנונימוס לזכויות בעלי חיים וכיום חברת ועדת ביקורת של העמותה.
משלח יד: שוקולד טבעוני בטעמי שוקולד "חלב" ושוקולד לבן, בסדרה של שישה טעמים.
סיבות הלידה: "החלטנו שחייבת להיות דרך לייצר שוקולד טבעוני בטעם של שוקולד חלב ושוקולד לבן. האמנו שגם לטבעונים ולאנשים שרגישים ללקטוז מגיע ליהנות משוקולד שאינו רק בטעם שוקולד מריר".
גאוות ההורים: "קראנו כל פיסת מידע שרק אפשר על שוקולד וניסינו עשרות נוסחאות שונות במגוון תהליכי ייצור שונים. את השוקולד אנחנו מייצרים באופן ביתי, בעבודת יד, בעזרת טכניקות מסורתיות לייצור שוקולד. אנחנו משתמשים בשילוב שפיתחנו על בסיס סויה וקוקוס כדי לתת לשוקולד מרקם וטעם הדומים לגרסה החלבית. בתחילת הדרך ערכנו מבחן טעימות מוצלח בשדרות רוטשילד ואנשים לא האמינו לנו שזה שוקולד טבעוני".
שותפות הורית: טעם הקקאו. "שנינו אוהבי שוקולד מושבעים. זה התחיל מתחביב של ניסיונות להכנת שוקולד ביתי עם תחליפי חלב כשהיינו ידידים. דרך הניסיונות הרבים נולדו עסק וזוגיות", מספרים דניאל ברקת ואליה עדי, הבעלים. יצוין כי שם החיבה שאליה העניקה לדניאל בתחילת הקשר היה "פנדה", ומכאן נולד שם העסק. בהמשך הדרך השותפות התרחבה באמצעות מיזם מימון ההמונים של הדסטארט. "בתחילת הדרך הצבנו יעד של 30 אלף שקלים כדי לקנות מכשיר ולעבוד בפיתוח השוקולד הטבעוני. השגנו את המטרה בתוך 15 שעות בלבד ובסופו של דבר גייסנו 200 אלף שקלים בעזרת ההמונים, שמימנו לנו את הפרויקט ודחפו אותנו קדימה".
על הישראלים: "אומרים את כל האמת בפנים. בתחום שלנו לא רצים לעשות שיימינג אם יש בעיה, אלא משתפים ומציעים דרכים לשפר".
בני המשפחה: הקהילה הטבעונית, הרגישים ללקטוז ושומרי הכשרות. "הקהילה הטבעונית עוטפת ומחבקת אותנו ואנחנו מנסים כל הזמן להפחית עלויות בעבור הלקוחות (העלות לחפיסה של 100 גר' עומדת על 17-19 שקלים). מגיעות אלינו המון אימהות לילדים עם אלרגיה לחלב המוצאות אצלנו פתרון כדי לא למנוע מהילד שוקולד, אלא להעניק לו את החוויה מבלי לגרום לו לקשיים, וכמובן לקוחות שמגיעים מכיוון של כשרות נהנים ממוצר פרווה טעים".
שכיר או עצמאי: "תלוי באיזה יום בשבוע. יש המון יתרונות ודברים מדהימים בלהיות עצמאי ובעל עסק בתחושה שזה שלך, וגם הרבה קשיים וחוסר ודאות, ובסוף צריך להביא את הכסף. לפעמים זה כיף ולפעמים מתסכל וקשה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו