"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מהדשא למוזיאון

אברהם קליין פגש את כל ענקי הכדורגל העולמי • בזכות אהבתו לענף, שמר על פריטים ייחודיים מהמשחק, ומחר הוא ירצה במוזיאון פיפ"א בשווייץ, שבו יוצגו גם מיטב מזיכרונותיו של אגדת השיפוט הישראלית

,עודכן
צילום: AP // קליין שופט את ברזיל מול אנגליה במונדיאל במקסיקו 1970

"אחד משופטי הכדורגל הטובים בעולם, אברהם קליין, שלקח חלק בשלושה טורנירי גביע העולם. הצטרפו אלינו כשהוא לוקח אותנו למסע חזרה לשנות ה־70". במילים הללו מקדם האתר הרשמי של מוזיאון פיפ"א את התערוכה שתיפתח מחר בציריך ובה יוצגו פריטים מהאוסף הפרטי של שופט העבר בן ה־83.

בטקס הפתיחה החגיגי שייערך מחר (19:30 שעון מקומי) ייקחו חלק קליין ובני משפחתו, כמו גם ראש עיריית חיפה יונה יהב, יו"ר ההתאחדות לכדורגל עופר עיני ויו"ר איגוד השופטים עוזי יצחקי.

במשך שנים ארוכות חיפש קליין את המקום שבו יוכל להציג את זיכרונותיו ומזכרותיו המוחשיים מקריירה ארוכה ומצליחה. עם המשרוקית הסתובב סביב העולם שני עשורים וחצי, שפט בשלושה גביעי עולם, בשני משחקים אולימפיים ובשתי אולימפיאדות לבעלי צרכים מיוחדים.

קליין פגש את הגדולים ביותר, צבר חוויות אין קץ ועם הזמן אגר אוסף פריטים שהגיע ל־1,000. החל מכדורים ממשחקים היסטוריים - והישראלי שפט בכמה כאלה, מספיק להזכיר את ברזיל־אנגליה ב־1970, ארגנטינה־איטליה ב־1978 ומעל כולם איטליה־ברזיל ב־1982 - עד לכרטיסים צהובים ואדומים, משרוקיות, דגלים, סמלים, בגדי שיפוט, מכתבים, חוברות ומעטפות שיציתו את הדמיון אצל חובבי הענף.

קליין מעולם לא הגדיר עצמו כאספן, אלא כאחד שלא זורק דבר. בת זוגו, ברכה בריל, אף המליצה יותר מפעם אחת שיעשה מאמץ למצוא מקום שיציג את הקולקציה האדירה. קליין החל בהעלאת פריטים לאתר המכירות ebay, שם השתנה גורלו של האוסף הנדיר.

יום לאחר שהעלה את המזכרות צלצל הטלפון ועל הקו היה מוריץ אנסורג', מנהל האוספים של מוזיאון פיפ"א בכבודו ובעצמו.

"אנחנו מעוניינים בפריטים שלך, אגיע באופן עצמאי לבחון אותם", בישר, וניתק. מוריץ הגיע לישראל ולאחר שנבר באוסף של קליין בחר כ־100 פריטים שבהם מלבד כדורים היסטוריים היו גם מד לחץ, שעון יד, כרטיסים צהובים מגביע העולם 1982 ועליהם שמות המוצהבים ועוד.

אנשי המוזיאון מגדירים את הפריטים של קליין, שהביא כמה מהם בעצמו לשווייץ פני כחודש, כ"אוצר שהתגלגל לידיהם". לדבריהם, מוזיאוני כדורגל נוספים בעולם כבר הביעו עניין באוסף של השופט הישראלי, לרבות מוזיאון בלוס אנג'לס.

מבחינת שופט העבר, לא יכול היה להיות יעד טוב יותר לזיכרונות שאסף. עבורו זוהי גאווה גדולה והדרך הטובה ביותר להנציח את הקריירה שלו לעד.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר