"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
יצאה בזול: תנובה תיקנס ב־25 מיליון ש' על פגיעה בתחרות
על פניו, ההסדר שהושג בין החברה לרשות ההגבלים העסקיים כולל קנס עצום, אך למעשה מדובר בפיצוי זעום שיינתן לצרכנים שנפגעו • טרם ברור כיצד יוחזרו הכספים
צילום: יוסי זליגר

יצאה בזול: תנובה תיקנס ב־25 מיליון ש' על פגיעה בתחרות

על פניו, ההסדר שהושג בין החברה לרשות ההגבלים העסקיים כולל קנס עצום, אך למעשה מדובר בפיצוי זעום שיינתן לצרכנים שנפגעו • טרם ברור כיצד יוחזרו הכספים

,עודכן

חברת תנובה תודה בעבירות הגבלים עסקיים - פנייה לרשת בדרישת התאמת מחירים והכתבת מחיר לצרכן ברשתות, בין השנים 2008־2011. תנובה גם תשלם קנס חסר תקדים בסך 25 מיליון שקל, וכך תימנע מהמשך חקירה והגשת כתב אישום בגין עבירות אלה. בנוסף, מנכ"ל החברה באותה תקופה, אריק שור, ומנהל חטיבת המכירות בתקופה המדוברת, ארז וולף, ישלמו קנס אישי בסך 75 אלף שקל כל אחד.

מדובר בהסכם שאליו הגיעה החברה עם הרשות להגבלים עסקיים ויידרש לקבל את אישור דירקטוריון החברה היום. בתקופת ביצוע העבירות, תנובה היתה בבעלות קרן אייפקס, בהנהלת זהבית כהן. מאז 2015 תנובה מוחזקת בבעלות "ברייטפוד" הסינית שמושבה בשנחאי.

ביצעה שתי הפרות

ההסדר מתייחס לשתי הפרות שבהן נאספו ממצאים מפלילים על החברה. הראשון נוגע למבצע מכירות של החברה בחג השבועות בשופרסל, שבמסגרתו הציעה גביע גבינה שלישי חינם. חוקרי הרשות תפסו התכתבות בין תנובה לשופרסל, שבה שידלה את הרשת לערוך מבצע דומה גם לטרה ושטראוס. התערבות מעין זו של ספק במחירי הצרכן הסופיים היא הפרה של הגבלים המעוגנים בחוק ונועדו לעודד תחרות של הרשת בין הספקים השונים, וללא התערבותם.

הפרה נוספת התבצעה עם סיכום של החברה עם רשת מגה על המחיר שתציע לצרכן.

כאמור, הספקים מנועים לפי החוק להכתיב למשווק את המחיר הסופי לצרכן. ההפרות האלה והממצאים שיש בידי הרשות היו עשויים להביא את תנובה לתשלום קנס משמעותי מאוד במזומן.

דירקטוריון החברה צפוי לאשר בשמחה את ההסדר הזה, שעלותו בפועל עשויה להסתבר כנמוכה באופן משמעותי מסכום "הקנס" המרשים הזה.

25 ש' פיצוי למי שנפגע

החברה התחייבה "להשיב" את הסכום הזה לצרכנים באמצעות פיצוי בסך 25 שקלים שיושב ישירות לצרכנים - ולא באופן ישיר לקופת המדינה. ברשות להגבלים עסקיים מעריכים כי מדובר בהחזר לכמיליון צרכנים - ומכאן נגזר סכום הקנס שהוטל על החברה.

עם זאת, סביר להניח שההסדר הזה אינו המילה האחרונה.

אישור ההסדר שהושג כפוף לשימוע הציבור. לאחר מכן, יהיה נתון לאישור ולהחלטת בית המשפט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו