"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אימה באילת: ננשכה על ידי ברקודה ונזקקה ל-30 תפרים

צעירה נפצעה לאחר שננשכה בחזקה על ידי דג שככל הנראה זיהה אותה כטרף • "מדובר במקרה נדיר מאוד"

,עודכן
ברקודה - בעל לסתות גדולות וחזקות // צילום: טל לזרוביץ' // ברקודה - בעל לסתות גדולות וחזקות // צילום: טל לזרוביץ', צילום: טל לזרוביץ'

אישה ששחתה באזור הממשה בחוף הים דרומי של אילת ננשכה על ידי דג ברקודה או צלופח מורנה. האישה יצאה מהמים מדממת עם כמה חתכים עמוקים ברגלה. אמבולנס של מד"א טיפל בה במקום ועצר את הדימום. היא הועברה לבית החולים 'יוספטל' באילת שם נעשו לה 30 תפרים.

פארמדיק מד"א, ניר יפת שטיפל במקרה סיפר: "צפונית לחוף ריף הדולפינים באזור הממשה, ראינו את הפצועה שוכבת על החוף כשהיא בהכרה מלאה וסובלת מפצע עמוק ומדמם בגפה. סיפרו לנו שבמהלך שחייה בים היא הרגישה נשיכה בגופה ויצאה מהמים לחוף. הענקנו לה טיפול רפואי שכלל חבישה ועצירת הדימום והיא פונתה במצב קל לבית החולים 'יוספטל' באילת".

יפת התייחס לסוג הדג שנשך את הצעירה ואמר כי "על פי הערכה של ביולוג ימי מדובר בנשיכת דג גדול, ברקודה או מורנה".

מבית החולים 'יוספטל' באילת נמסר שאכן מדובר ככל הנראה בנשיכה של ברקודה והאישה נזקקה ל-30 תפרים.

ברקודה הוא סוג של דג טורף הנקרא גם זאב מים. לברקודה לסתות חזקות ושינים מאוד חדות. תקיפות של ברקודה נחשבות לנדירות ולעיתים הם מזהים צוללים ושחיינים כדגים.

מורנה היא סוג של צלופח בעל לסת חזקה מאוד ושיניים חדות. לעיתים הן תוקפות צוללים שמתקרבים אליהם מידי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר