"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הדוגמנית עם הפלומה: "גיבורה" או "קופה"?

הצלמת השבדית ארווידה ביסטרום, המתגאה ברגליים שעירות, נבחרה לדגמן את הקולקציה החדשה של אדידס - ועוררה סערה • ביסטרום: "נסו לזכור שלא לכולם יש אותן חוויות"

,עודכן

מותג הספורט הפופולארי אדידס השיק לאחרונה את קולקציית הסתיו-חורף שלו "סופרסטאר", שמתמקדת באותנטיות וב"אייקונים של המחר" – דוגמנים, אמניות, אקטיביסטים ואתלטיות.

מאחר שהסניקרס של הקולקציה עוצבו – על פי אדידס – על מנת "להגדיר מחדש יופי", אין פלא שברגע שווידאו מהקולקציה שוחרר לרשת, הוא עורר מחלוקת אדירה.

הסיבה העיקרית היא ארווידה ביסטרום, אמנית שבדית, דוגמנית וצלמת, הידועה במחאתה נגד סטריאוטיפים ובתמיכתה בתנועת "לא-לגילוח" ("no-shave"). היא דיגמנה בנונשלנטיות שמלה לבנה, חולצה ורודה וסניקרס "סופרסטאר" ורודים. היא נראית בלוק נשי ואף ילדותי מעט, אך מי שמביט בדוגמנית היפהפיה היטב, יכול לראות שרגליה אינן מגולחות.

הרגליים, שפלומה דקה מכסה אותם, יצרו תהודה עצומה ברשת. אנשים רבים השאירו הודעות נאצה בתגובה לוידאו שפורסם ביוטיוב, וביסטרום אפילו קיבלה איומים באונס שנשלחו ישירות אליה.

ביסטרום. תומכת נלהבת בתנועת "לא לגילוח" // צילום: אינסטגרם
ביסטרום. תומכת נלהבת בתנועת "לא לגילוח" // צילום: אינסטגרם

ביסטרום. תומכת נלהבת בתנועת "לא לגילוח" // צילום: אינסטגרם

רגליה של הדוגמנית, שפלומה דקה מכסה אותם, יצרו תהודה עצומה ברשת. אנשים רבים השאירו הודעות נאצה בתגובה לוידאו שפורסם ביוטיוב, וביסטרום אפילו קיבלה איומים באונס שנשלחו ישירות אליה.

בין "מגוחך" ל"מרשים"

בין התגובות התוקפניות שספגה הדוגמנית: "זו לא דוגמנית, זה קוף", "נוראי! גלחי את הרגליים שלך או שתלבשי מכנסיים", "האם זה מה שנשים מסוימות הפכו להיות? לא תודה... אני אוהב את התרבות והערכים האירופיים שלי. אישה צריכה להקפיד על המראה שלה... קצת קלאסה... זה מגוחך".

עם זאת, לא מעט תגובות דווקא תמכו בביסטרום ושיבחו את אדידס על הבחירה בה לדגמן עבורם. "את הגיבורה שלי", "וואו! אני מתרשם! סוף סוף מישהי מזכירה לאנשים שהם יכולים להיות עצמם! כל הכבוד אדידס ותודה!".

ביסטרום לא נשארה אדישה למהומה שקמה סביבה. "אני לא יכולה אפילו להתחיל לדמיין איך זה מרגיש כשאין לך את כל הפריבילגיות שיש לי ואת מנסה להתקיים בעולם. שולחת אהבה, ונסו לזכור שלא לכולם יש אותן חוויות", כתבה הדוגמנית באינסטגרם שלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר