"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סיפור אדם וחווה, גרסת מארק טווין

בתיאטרון באר שבע תעלה בחודש הבא ההצגה "ימים בגן עדן" על פי ספר של מארק טווין • אפרת בוימולד, שמגלמת את חווה, חושבת שבפועל זה מחזה על יחסים בין גברים לנשים בכלל

,עודכן
בוימולד ורון ביטרמן ב"ימים בגן עדן" // צילום: אילן בשור

לפני כ־110 שנה כתב הסופר האמריקני מארק טוויין שני סיפורים קצרים כמחוות אהבה לאשתו המנוחה: "קטעים נבחרים מיומנו של אדם" ו"יומנה של חווה". את השניים איחד טוויין ליצירה אחת ששמה "יומני גן עדן", קומדיה רומנטית על אדם וחווה. בתיאטרון באר שבע החליטו לעבד את היצירה הזו לבמה, וב־28 באוקטובר תעלה ההצגה "ימים בגן עדן".

לעיבוד אחראי עידו ריקלין, הבמאי הוא אלדר גרויסמן ובהצגה משחקים רון ביטרמן ואפרת בוימולד, שמגלמים את אדם וחווה. "זה עיבוד מקסים שעשה עידו ריקלין לספר של מארק טוויין", מספרת בוימולד (37). "זה מחזה לשניים שמגולל את הסיפור של אדם וחווה מהרגע שבו אדם נוצר, דרך ההצטרפות שלה אליו ואז החיים שלהם יחד. זה מסופר מזווית מאוד קומית ומאוד מצחיקה".

זה הסיפור התנ"כי בעצם?

"זה תואם את הסיפור התנ"כי, אבל השפה היא לא שפה תנ"כית אלא שפה מודרנית, יומיומית. למעשה זה מחזה על גברים ונשים, על היחסים ביניהם. אני לא חושבת שיש גבר או אישה שלא יזדהו עם המחזה. כשקראתי את הטקסט צחקתי והתרגשתי. זה לא נופל למקומות הסטריאוטיפיים".

בוימולד, שפרצה בסדרות טלוויזיה כמו "השיר שלנו" ו"דני הוליווד", משחקת בשנים האחרונות בעיקר בתיאטרון. לפני שש שנים היא כבר שיחקה בתיאטרון באר שבע בהצגה "שחק אותה סם" על פי הסרט של וודי אלן. ההצגה היתה שלאגר גדול ואף זכתה בפרס התיאטרון הישראלי להצגה הקומית הטובה ביותר. לאחרונה סיימה תפקיד בהצגה "מוגבלים" של תיאטרון בית ליסין. על תפקידה זה היתה מועמדת לפרס השחקנית בטקס פרסי התיאטרון.

"בדרך כלל אני עובדת בקאסטים גדולים, אבל פה זה רק שנינו. אנחנו עובדים הרבה יותר קשה", אומרת בוימולד. "עשיתי הצגת יחיד בתיאטרונטו לפני כמה שנים, אז חוויתי את הדבר הזה שהכל עלי. פה 50 אחוז עלי (צוחקת), אבל ברור שיש פה הרבה יותר אחריות. מספיק שאחד מאיתנו בא לחזרה קצת פחות מפוקס - וזה נופל".

זה נראה שאת לא משלבת כמה דברים במקביל, אלא מתרכזת כל פעם בהפקה אחת.

"נכון, אני די טוטאלית בדברים שאני עושה. אני מאוד נשאבת למה שאני עושה ונותנת את כל כולי. אני טוטאלית גם בחיים האישיים. אני אמא לשני ילדים וחשוב לי להקדיש את הזמן עבורם. בסוף זה עניין של סדרי עדיפויות. אני לא יכולה להתנתק ממשחק כי זה בנשמתי, אבל מצד שני גם ילדיי הם בנשמתי וחשוב לי להיות אמא מעורבת".

יש מחשבות לחזור למסך הגדול או הקטן?

"זה לא משהו ששמתי בצד מתוך החלטה, והאמת היא שאני מרגישה יותר ויותר שיש בי געגוע לטלוויזיה ולקולנוע. נכון לעכשיו אין משהו ספציפי על הפרק, אבל אני פעילה, אני בעניינים, ואני בטוחה שכשיהיה הדבר הנכון עבורי - זה יקרה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר