"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ליברמן על ניסוי הטיל האיראני: "איום על מדינות העולם החופשי"

איראן ביצעה ניסוי בטיל בליסטי חדש • לפי דיווחים, הוא מסוגל לשאת מספר ראשי נפץ, לטווח של 2000 ק"מ • רוחאני: "לא נבקש רשות מאף אחד להגן על עצמנו" • שר הביטחון: "הוכחה נוספת לשאיפות האיראניות להפוך למעצמה עולמית"

,עודכן
צילום: אי.אף.פי

אל מול ההצהרות של הנשיא טראמפ לגבי הסכם הגרעין עם איראן ונאום נתניהו בעצרת הכללית של האו"ם, טהרן הודיעה כי ביצעה ניסוי מוצלח בטיל הבליסטי, אותו הציגה רק אתמול במהלך מצעד צבאי.

שר הביטחון ליברמן התייחס לניסוי: "הטיל הבליסטי ששוגר היום על ידי איראן הוא לא רק התגרות והתרסה כלפי ארצות הברית ובעלות בריתה בהן ישראל - וניסיון לבחון אותן - אלא גם הוכחה נוספת לשאיפות האיראניות להפוך למעצמה עולמית ולאיים לא רק על מדינות המזרח התיכון, אלא על כל מדינות העולם החופשי. דמיינו מה יקרה אם איראן תשיג נשק גרעיני. לשם היא חותרת. אסור לתת לזה לקרות".

הטיל חורמשהאר // צילום: אי.אף.פי

אתמול (שישי) אמר נשיא איראן חסן רוחאני כי "איראן תחזק את יכולות הטילים שלה מבלי לחפש לכך אישור או רשות מאף מדינה".

רוחאני אמר את הדברים בעת המצעד הצבאי השנתי לציון מלחמת איראן-עיראק בבירה טהרן, בו – על פי סוכנויות הידיעות האיראניות – הוצג טיל בליסטי חדש בשם "חורמשהאר".

מספר ראשי נפץ על טיל אחד

סוכנות הידיעות תסנים, שציטטה את מפקד משמרות המהפכה, סיפקה פרטים נוספים על הטיל החדש. לפי הדיווח, הטיל מסוגל לשאת מספר ראשי נפץ, לטווח של 2000 ק"מ.

"נרחיב את הכוח הצבאי שלנו לצרכי התרעה. נרחיב את יכולות הטילים שלנו... לא נבקש רשות מאף אחד להגן על מדינתנו", אמר רוחאני בנאום ששודר בטלוויזיה הממלכתית, "כל מדינות העולם באו"ם תומכות בהסכם הגרעין, חוץ מארה"ב והישות הציונית".

בנאומו מול העצרת הכללית של האו"ם ביום שלישי האחרון, הזהיר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מכך שאיראן ממשיכה לפתח את מאגר הטילים שלה, ומייצאת אלימות לתימן, סוריה ואיזורים נוספים במזרח התיכון. טראמפ ביקר בחריפות את הסכם הגרעין שנחתם עם איראן ב-2015.

ביקורת מהשכנה במפרץ

בתוך כך, ביקורת קשה על הפרות הסכם הגרעין האיראני לא רק מכיוונה של ישראל והמערב, אלא גם משכנותיה של טהרן במפרץ הפרסי.

שר החוץ של איחוד האמירויות אמר הלילה בעצרת הכללית של האו"ם כי "שנתיים עברו מאז ההסכם שנחתם בין איראן למעצמות ואין שום סימן לשינוי במדיניות העוינת של טהרן. איראן מפרה את ההסכם", אמר השייח עבדולה בין זייד אל-נהאיין. שר החוץ של איחוד האמירויות אמר כי מדינתו תומכת בפיקוח נרחב יותר על תוכנית הגרעין של איראן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר