"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מגיני הרשת: הצצה נדירה ליחידת הסייבר של המשטרה

הם פענחו את תעלומת ההאקר מאשקלון, סיכלו את הניסיונות לסחוט בנק גדול - ועולים על עקבותיהם של פדופילים • כך פועלת היחידה המובחרת

,עודכן
חשיפה: עוד שימוש שלא כדין בתוכנת רוגלה (למצולמים אין קשר לכתבה), צילום: זיו קורן

שוטרי יחידת הסייבר של משטרת ישראל לא שוכחים את הרגע שבו הבחינו באנטנה הגדולה, שבעזרתה התביית ההאקר מאשקלון על רשתות אינטרנט של אזרחים.

הם הסתובבו ברחובות העיר במשך ימים מתחזים לסטודנטים, כשמתוך כיס חולצתם מבצבץ צינור שחור וארוך. זו היתה אנטנה קטנה, המחוברת למכשיר אופטי ייחודי, ששידר תמונות בזמן אמת לצוות חוקרים. מרגע שאותרה הדירה, נמלאה רשת הקשר המשטרתית בקריאות צהלה. הם ידעו כי הצליחו לפענח את התעלומה הבינלאומית שהעסיקה במשך יותר משנה גורמי חקירה בכירים, דוגמת ה־FBI האמריקני והמשטרה הפדרלית האוסטרלית.

יומיים אחר כך, ב־23 במארס, נעצר ההאקר, נער בן 18 וחצי בלבד, ששלח איומי שווא לבתי ספר, בתי חולים, חברות תעופה, תחנות משטרה, קניונים ואפילו לסנאטור אמריקני, וכתב להם כי הם צפויים להפוך לקורבנות של אירוע טרור מאחר שבסביבתם הוטמן מטען חבלה. הצעיר, ששמו אסור בפרסום, מואשם גם באיומי סרק על עשרות ארגונים יהודיים בארה"ב. פעולתו זכתה להתייחסותו של הנשיא דונלד טראמפ, שהבטיח במהלך מסיבת עיתונאים כי יטפל בנושא האנטישמיות הגואה במעצמה.

חצי שנה לאחר המעצר המתוקשר, פותחים מפקדי הסייבר צוהר נדיר למתקני היחידה המסווגת שהוקמה לפני ארבע שנים, ומאפשרים הצצה למעבדה הפורנזית וליחידת המחקר והפיתוח. הם מגוללים לראשונה את הדרך הארוכה שהובילה לחשיפתו של ההאקר, מספרים כיצד סיכלו את הניסיונות לסחוט את בנק יהב, ואיך עלו על עקבותיו של פדופיל ישראלי שביצע מעשי סדום בבתו בת ה־4 ומכר את תמונותיה לעברייני מין במדינות אחרות.

בידי שוטרי הסייבר קיימים כלים טכנולוגיים מתקדמים, ההופכים אותם לאחרונה לאימת עברייני המחשב בישראל. הם מסוגלים לחדור למחשב מרחוק, לאתר חשבונות ביטקוין חסויים, לנטר תשדורות דואר מוצפנות, לפצח טלפונים המגובים בסיסמאות ואף לחלץ מידע ממחשבים שהוטבעו במים, נותצו או נשרפו. לאחרונה התחדשה היחידה בקוד ייחודי, המאפשר לצוות הטכני לקשר בין קבוצות מאורגנות של האקרים המסוות את פעילותן. בלחיצת מקלדת יסרוק הקוד בבת אחת עשרות מחשבים וכרטיסי רשת של החשודים, יאתר תקשורת סמויה ביניהם, יחפש אחר מידע מוצפן ויצליב בין הנתונים בתוך שעות ספורות.

קציני היחידה ושוטריה, המתנהלים בין הצללים, מגיעים מרקע דומה: חוקרים וצוותים טכניים בוגרי לימודי מחשב והנדסת תוכנה, הפועלים לצד בלשים ואנשי מודיעין, שהגיעו מתוך שורות המשטרה ועברו השתלמויות נרחבות הנוגעות לזירה הקיברנטית.

בסייבר מועסקים גם האקרים, המפתחים תוכנות המתאימות לעולם הפשע, ובמידת הצורך יתחזו לאזרחים תמימים או לעבריינים ויתורו אחר פעילויות בלתי חוקיות המתבצעות ברשת האפלה.

הכתבה המלאה - מחר במוסף החג

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר