"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נעצר חשוד בהנחת המטען החבלה בלונדון

הצעיר בן ה-18 תואם את תיאור החשוד שצולם אתמול בתחנת הרכבת במערב העיר • חיילים התפרשו באתרי רגישים ברחבי הממלכה • המשטרה סיפרה כי המטען ככל הנראה לא התפוצת כהלכה, דבר שמנע נזק נרחב בנפש

,עודכן
תחנת הרכבת פרסון גרין אמש // צילום: gettyimages

משטרת לונדון עצרה הבוקר (שבת) חשוד בהנחת המטען שהתפוצץ אתמול בתחנת רכבת במערב הבירה שגרם לפציעתם של 29 בני אדם. הצעיר בן ה-18 עונה לתיאור החשוד שתועד מניח את מטען החבלה. מהיחידה ללוחמה בטרור במשטרת לונדון מסרו כי המעצר בוצע הבוקר וכי החקירה עודנה נמשכת ומצב הכוננות בממלכה נותר כשהיה.

פינוי הנוסעים מזירת הפיגוע בלונדון // צילום: רויטרס

הבוקר התפרשו אלפי חיילים בריטיים באתרים רגישים בממלכה על מנת לאפשר לשוטרים להמשיך במצוד אחר החשודים בהנחת המטען. שימוש בחיילים בתחומי הממלכה הינו צעד נדיר בבריטניה. אמש לקח ארגון דאעש אחריות על הפיגוע.

ראש הממשלה תרזה מיי אמרה כי שירותי הביטחון הבריטיים נמצאים בכוננות עליונה מחשש למתקפה עתידית. המטען המאולתר שהתפוצץ אתמול (שישי) ברכבת התחתית לא התפוצץ כראוי, מה שגרם לנזק קטן בהרבה מזה שהיה עלול להיגרם אם הפצצה הייתה מתפוצצת ולא רק מתלקחת. זוהי מתקפת הטרור השלישית בעיר בשנה האחרונה, שהתווספו לפיגוע הקשה שאירע במנצ'סטר במהלך הופעה.

עוד הוסיפה מיי בהופעה בטלוויזיה כי "למשך התקופה הקרובה, אנשי צבא יחליפו את השוטרים הבריטיים בהגנה על אתרים רגישים עד לתפיסתם של האחראים להנחת המטען". ראש הממשלה עוד אמרה כי "הציבור יראה יותר אנשי צבא חמושים בתחבורה הציבורית. זהו צעד מאוד רגיש ופרופורציונאלי שיבטיח לנו תחושת ביטחון והגנה עם התקדמות החקירה".

שוטרים סורקים ברחובות לונדון // צילום: אי.פי

רשת סקיי הבריטית דיווחה לאחר הפיגוע כי מקורותיה מעריכים שלמטען המאולתר, שהתפוצץ בקרון הרכבת בתחנת פרסונס גרין במערב הבירה, הוצמד שעון עצר. על פי הדיווח הרשת, "מי שלא הניח את הפצצה על רצפת הקרון כנראה שלא היה נוכח בזמן הפיצוץ".

עוד דווח כי במקרים אחרים בעבר, כשלא היה מדובר במחבל מתאבד, עלה כי יחידים שאחראים לפיגועים היו במקום דקה או שתיים לפני הפיצוץ, מניחים את הפצצה ואז עוזבים את המקום. היחידה ללוחמה בטרור תבדוק האם מבצע הפיגוע עזב את המקום לפני הבהלה, יחד עם שאר הנמלטים, או שברח עוד לפני כן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר