"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

התנאים החדשים של "לוחמי החוד"

צה"ל יבצע שינויים בהגדרת הלוחם בצה"ל - חיילים המסכנים את חייהם, חי"ר ושריון, יכונו "לוחמי חוד" ויתוגמלו בהתאם

,עודכן
לוחמים קרביים. עלייה בשכר והטבות מיוחדות // צילום: דובר צה"ל //

יותר קרבי מקרבי:הרמטכ"ל, רא"ל גדי איזנקוט, אישר לאחרונה שינויים בהגדרת הלוחמים בצה"ל - מעתה תוגדר קטגוריית לחימה חדשה של "לוחמי חוד", שאליה ישויכו החיילים במערכים המתמרנים שמסכנים את חייהם. החיילים המשרתים בשאר המערכים ומוגדרים כ"לוחמים", יישארו בהגדרתם הנוכחית.

"לוחמי החוד", שיהיו חלק מהמערך הקרבי, יוגדרו כ"חייל המאומן לפעול במרחב מבצעי המגע כדי לפגוע באויב במערכים מתמרנים תוך סיכון חייו". לצורך העניין, חיילי החי"ר והשריון יכללו בהגדרה זו.

בתת הקטגוריה השנייה של במערך הקרבי, ימוצבו הלוחמים. לוחם יוגדר כ"חייל המאומן לפעול במרחב מבצעי המגע כדי לפגוע באויב, בין אם באופן ישיר ובין אם כחלק מצוות באמצעי לחימה, תוך סיכון חייו". הקטגוריה השלישית לחיילים קרביים תהיה "חייל תומך לחימה מבצעי", שיוגדר כ"חייל המאומן לפעול במרחב מבצעי המגע תוך סיכון חייו בתפקידים עזר לפיקוד ושליטה, מודיעין, מנהלה".

במערך העורפי ישרתו תומכי הלחימה, שהם, לפי ההגדרה "כלל החיילים שאינם מסכנים את חייהם ברמת פעילות א'". במערך העורפי ישרתו גם חיילים שיוגדרו כחיילים עורפיים. על פי ההגדרה, חייל עורפי הוא חייל "המשתייך ליחידה אשר איננה מיועדת לפעול במרחב מבצעי המגע. לעיתים ולפרק זמן קצב, נדרש לפעול במרחב מבצעי המגע תוך סיכון חייו". בצה"ל מתכוונים לתגמל אחרת את החיילים בהתאם להשתייכותם לקטגוריות השונות. התגמול יבוא לידי ביטוי בסמלים, באופן השחרור מצה"ל, ויתכן שגם בתגמול כספי.

העתיד, במייל שלכם

הירשמו עכשיו לניוזלטר טכנולוגיה, מדע וסביבה של היום

השאלה "מי הוא לוחם" נבחנת במסדרונות הצבא מזה חודשים רבים, ואפילו שנים, ובעבר כבר היו הצעות שונות בנושא שנפסלו. הרעיון העומד מאחורי ההגדרה החדשה של הצבא היא להבחין בין חיילים שמסתערים על אויב, לבין חיילים שמפעילים אמצעי לחימה, כאלה המשרתים בבסיסים סגורים ואחרים שמשרתים בתפקידים עורפיים (ג'ובניקים).

בעקבות השינויים המתוכננים תיווצר כעת הבחנה ברורה. למשל, בין מערכים כמו מערך ההגנה האווירית, שהמשרתים בהם מוגדרים כלוחמים, אך אינם מסתערים על אויבים ולא ממש מסכנים את חייהם, לבין מערכים כמו לוחמי חי"ר ושריון שמסתערים על האויב בשדה הקרב ומסכנים את חייהם.

ההגדרה נועדה, להוקיר את החיילים שמסתערים על האויב ומסכנים את חייהם, ומצד שני גם לא לפגוע במוטיבציה לגיוס למערכים שבהם משרתים כיום חיילים המוגדרים כלוחמים, אך אינם נדרשים להסתכל לאויב ב"לבן של העיניים".

"אנשי הסייבר חשובים, אבל הדבר החשוב ביותר לצבא זה הכוח הלוחם", הסביר איזנקוט. "צריכים לתעדף אותם בבסיסים, בציוד, בלימודים ובמדים כדי שיבינו שהמדינה מוקירה את משרתיה. אי אפשר להביא חיילים לסכן את חייהם ב־1,700 שקל".

החל מה־1 בנובמבר יקבלו לוחמי החוד בשנת שירותם השלישית שכר של 2,000 שקלים בחודש. כמו כן, לוחמי החוד יקבלו כרטיס מוטען ב־1,000 שקלים למסעדות, תלושים לסרט, לאטרקציות ולביגוד ספורט. נוסף על כך, לוחמי החוד יקבלו את תעודת הלוחם לאחר 18 חודשי שירות ויקבלו הטבה נוספת בדמות טיול שחרור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר