"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

טראמפ שוקל: הצבת נשק גרעיני בדרום קוריאה

החשש שצפון קוריאה תציין את יום השנה ה־69 להיווסדות הרפובליקה בניסוי פרובוקטיבי שלישי בטיל בין־יבשתי לא התממש בסוף השבוע (נכון לסגירת הגיליון).

,עודכן
צפון קוריאה פותחת את שעריה לתיירים, צילום: אי.אף.פי

אתמול דווח ב־CNN כי העננות במדינה היא סיבה אפשרית להיעדר השיגור. לחלופין ייתכן שהנשיא קים ג'ונג־און חשש שהסיקור הרב של סופת ההוריקן אירמה בצד השני של הגלובוס תקטין את הסיקור של הניסוי. מעבר לשאלה אם ומתי יתבצע ניסוי בטיל בין־יבשתי, החשש היה שקים ישגר אותו כך שינחת בסמוך לטריטוריה האמריקנית גואם, מה שהיה מסלים במידה ניכרת את המתיחות עם ארה"ב.

תהא אשר תהא התשובה, חגיגות הראווה התקיימו כמתוכנן, לרבות טקסים צבאיים רחבי היקף להאדרת שמם של מנהיגי המדינה בעבר ובהווה, והמוני אנשים הניחו זרים ליד הפסלים שלהם בעיר הבירה פיונגיאנג.

אתמול מסר גורם בבית הלבן לרשת NBC כי הממשל לא שולל את האפשרות להציב נשק גרעיני טקטי בדרום קוריאה, אם סיאול תבקש זאת. מכל מקום, ארה"ב מעוניינת שמועצת הביטחון תצביע ביום שני על טיוטת החלטה חדשה, שבה יוגברו הסנקציות על צפון קוריאה.

בתוך כך, אתמול דווח ברשת NBC כי לאור הניסוי הגרעיני האחרון שביצעה צפון קוריאה, בממשל האמריקני שוקדים על שורת צעדים, הן במישור הצבאי־קיברנטי והן במישור הדיפלומטי, כדי להגביר את הלחץ על המדינה. בין היתר נשקלת האפשרות שארה"ב תנסח הצעת החלטת מועצת ביטחון שתחייב פיקוח על כל הספינות המגיעות אל צפון קוריאה או יוצאות ממנה, כדי לוודא שאין הברחות של חלקי טילים. על פי הדיווח, הנשיא דונלד טראמפ שוקל גם לבצע צעד שוודאי יגרום למתיחות עם סין: הטלת סנקציות על בנקים סיניים ושדרוג מעטפת ההגנה מפני טילים באזור.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר