"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הנבחרת גדולה יותר מזהבי"

בהתאחדות לא הופתעו מהודעת הפרישה של הקפטן המושעה • ביקורת על אלישע לוי: "צריך לאפס את השחקנים, כל אחד עושה מה שבא לו" • לקראת איטליה: בניון או בן חיים הבלם יקבלו את סרט הקפטן

,עודכן
אלישע לוי בנתב"ג. ייפרד מהנבחרת אחרי הקמפיין הנוכחי? // צילום: אלן שיבר // אלישע לוי בנתב"ג. ייפרד מהנבחרת אחרי הקמפיין הנוכחי?

בהתאחדות לכדורגל לא ממש הופתעו מהודעת הפרישה מהנבחרת שפרסם אתמול החלוץ ערן זהבי באינסטגרם.

"אחרי המשחק הוא אמר שמה שיחליטו מקובל עליו, אבל כנראה שלא כך הדבר", אמר גורם בהתאחדות שהוסיף: "במקום להתנצל כמו שצריך אחרי המשחק זהבי עמד, עדיין כקפטן הנבחרת, ואמר שגם עוד 40 שנה לא נגיע לטורניר גדול ושהוא לא מביע חרטה. נבחרת ישראל גדולה יותר מערן זהבי או כל שחקן אחר". השחקנים קיבלו את ההודעה מייד עם נחיתתם באיטליה. עם חלקם עוד הספיק זהבי לשוחח ועל פי דברי חלק מהם, היה אפשר להבין כי הפרישה מהנבחרת נמצאת על הפרק.

הפרישה של זהבי הסיטה את האש מההפסד המביך למקדוניה. גם המאמן אלישע לוי לא חף מביקורת, וכעת נמצא יו"ר ההתאחדות עופר עיני בדילמה. מצד אחד הוא הבטיח ללוי קמפיין נוסף לאחר התבוסה בספרד, אך לאור בעיות המשמעת הרבות והתחושה כי יש סדקים בחדר ההלבשה של הנבחרת, טענו גורמים בהתאחדות כי יש לחפש מאמן אחר. יש קונצנזוס שלוי צריך לסיים את הקמפיין ולעמוד על הקווים במשחקים מול איטליה, ספרד וליכטנשטיין.

בעיות המשמעת הרבות בנבחרת לאורך הקמפיין מעסיקות גם את ראשי ההתאחדות. תחילה היה זה ניר ביטון שסירב להשתתף במשחקון והושעה, לאחר מכן הגיעו אריאל הרוש ותומר חמד שתקפו את המאמן, אך בכל זאת הוחזרו לסגל ולבסוף סיפור זהבי. גורם בנבחרת: "צריך למצוא דרך לאפס את השחקנים. כל אחד עושה מה שבא לו. נגמר המשחק, הקהל שורק בוז ורובם עסוקים בעצמם. אחרי הכישלונות הם חוזרים לקבוצות, וחלקם עוד מתלונן על דקות משחק או החלטות של מאמן".

בתוך כל הבלאגן נבחרת ישראל צריכה לשחק מחר ברג'יו אמיליה נגד איטליה, שמגיעה אחרי תבוסה 3:0 לספרד. לגבי סרט הקפטן המפורסם שנראה לאחרונה בגרביו של דן איינבינדר, אם יוסי בניון יפתח בהרכב ויערוך את הופעתו ה־100, הוא יענוד אותו. אם לא, הסרט ינדוד לבלם טל בן חיים.

אחרי שני ההפסדים לאלבניה ומקדוניה אף אחד בנבחרת כבר לא מדבר על המקום השלישי בבית אלא בעיקר על הצורך לסיים את הקמפיין הזה בכבוד. יש בנבחרת מי שמאמין שהדבר אפשרי. "אם ניקח נקודות מאיטליה אז כולם ישכחו ממה שהיה", אמר אחד השחקנים. בהיעדרו של זהבי ולאור היכולת נגד מקדוניה יהיו לא מעט שינויים בהרכב.

לוי מתלבט אם להציב במקומו של בן ביטון את דוד קלטינס בעמדת המגן הימני או לפתוח עם חאתם עבד אלחמיד, ובמקרה כזה טל בן חיים יוסט ימינה. תומר חמד יפתח כחלוץ במקומו של זהבי. גם ליאור רפאלוב, שלא שותף מול מקדוניה, נמצא בתמונת ה־11.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר