"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"זו הצגה למיטיבי לכת"

ששון גבאי משחק בדרך כלל בהצגות מיינסטרים מצליחות של התיאטרון הרפרטוארי, אבל זה לא מנע ממנו להתנסות בהצגת פרינג' ייחודית: עיבוד מוזיקלי לסיפור של איוב

,עודכן
הדר וגבאי ב"איוב" // צילום: ז'ראר אלון // הדר וגבאי ב"איוב" // צילום: ז'ראר אלון

עיבוד מוזיקלי לסיפורו של איוב התנ"כי בכיכובו של ששון גבאי. נשמע מסקרן? ההפקה הזו, "איוב" של תיאטרון האינקובטור, עלתה לראשונה בפסטיבל ישראל ומחר תעלה על הבמות מחדש. ההצגה הראשונה תתקיים בבית מזי"א בירושלים.

ההצגה היא פרי שיתוף פעולה של שני יוצרים: איש התיאטרון יוסי יזרעאלי והמלחין יוסף ברדנשווילי. את תפקיד איוב מגלם ששון גבאי, ולצידו אריק עשת בתפקיד אלוהים וזמרת האופרה קרן הדר בתפקיד אשתו של איוב.

גבאי (69) הוא אחד השחקנים הבולטים בתיאטרון הרפרטוארי בארץ. שנים שהוא מככב בתיאטרון בית ליסין. עבורו הנגיעה בעולם הפרינג' היא חידוש מרענן. "יוסי יזרעאלי היה מורה שלי באוניברסיטה, ואפילו עבדנו קצת יחד בתיאטרון החאן בצעירותי", אומר גבאי, "יש לי המון הערכה כלפיו. הוא איש תיאטרון מרתק. יצא שאנחנו גרים באותה שכונה ונפגשנו בקפה כמה פעמים. הוא כל הזמן אמר לי 'תעשה קלאסיקה'. אני באמת עושה פחות קלאסיקות. לפני שנה הוא אמר לי, 'אני עושה סדנה של שתי פגישות עם שחקנים וקהל סביב עיבוד לסיפור המקראי של איוב'. הלכתי לשתי הפגישות ושיחקתי את איוב. זה הדליק אותי. אחרי זה עלה הרעיון של המופע בפסטיבל ישראל".

די הרפתקני מצידך. בדרך כלל אתה עושה בעיקר מחזות בתיאטרון הרפרטוארי.

"אני עושה הרבה דברים שהם מיינסטרים, ואני נהנה מהם ואוהב אותם מאוד, אבל אני סקרן לראות תיאטרון אחר והחלטתי שאני הולך על זה. מצאתי פה חומר קלאסי שעוסק בבעיות קיומיות של בני אדם, ועשה לי טוב על הנשמה לעשות משהו אחר, חומר שאני קורא לו 'למיטיבי לכת', לאנשים שבאמת אוהבים תיאטרון, שיכולים לשבת, להקשיב ולהתאמץ, שרוצים לעבור חוויה שיצטרכו גם לחשוב עליה".

מה מיוחד בעיבוד הזה?

"יוסי השאיר את איוב בשפה התנ"כית, וזה היה אתגר בשבילי להפוך את השפה הזאת לשפה שהקהל יקשיב לה ויבין אותה. זה אתגר משחקי ממש, כמו במחזות שייקספיריים. אשת איוב פה קיבלה בעיבוד הזה נפח וקרן הדר שרה את התפקיד, עם הקול הנפלא שלה. יש לנו צ'לו על הבמה".

יוצא לך לצפות בהצגות פרינג'?

"כן. אני סקרן לראות דברים אחרים".

ומה עמדתך לגבי הטענה שהתיאטרון הרפרטוארי הוא מסחרי ובפרינג' עושים תיאטרון נועז?

"אני לא נבהל מהמילה 'מסחרי'. אני אוהב לראות שהאולם מלא, שאנשים באים ונהנים. עשיתי בשנים האחרונות המון דברים שכולם נגישים לקהל ואני עומד מאחורי הדברים שעשיתי. הביקורת על 'מסחריות' לא מבהילה אותי. אבל כן קצת מדאיג אותי שהתיאטרון הרפרטוארי לא יכול להרשות לעצמו להעז לעשות דברים יותר ניסיוניים, כאלה שלא בטוח שהקהל יגיע אליהם. וזה בגלל היעדר תקציב. יש מגבלות תקציביות".

אתה משחק במקביל ב"פולישוק", העיבוד הבימתי לסדרת הטלוויזיה שעלה בתיאטרון בית ליסין.

"נכון. תהינו אם נעמוד בציפייה של הקהל, ולשמחתי הרבה אני רואה שהקהל מחבק אותנו. הקהל רוצה לצחוק על הפוליטיקאים, זו כנראה אחת ההנאות הגדולות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר