"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תיעוד: שיגור הטיל שחלף מעל שמי יפן

הטלוויזיה הממלכתית של צפון קוריאה פירסמה הבוקר תיעוד של שיגור הטיל הבליסטי שגרר גינויים ברחבי העולם • במדינה המסוגרת הודיעו על תכנית צבאית גדולה יותר "שתכלול גם את גואם"

,עודכן
שיגור הטיל הבליסטי הצפון קוריאני שעבר מעל שטחה של יפן // צילום: איי.פי // שיגור הטיל הבליסטי הצפון קוריאני שעבר מעל שטחה של יפן // צילום: איי.פי

מאיימת על העולם:הטלוויזיה הממלכתית של צפון קוריאה פירסמה היום (רביעי) תיעוד של שיגור הטיל ששיגרה אתמול וחלף מעל שמי יפן. צפון קוריאה הודיעה הבוקר כי הירי שביצעה, של טיל בליסטי בטווח בינוני, היה תגובה לתרגיל המשותף בין צבא דרום קוריאה לצבא ארצות הברית, וכי מדובר בצעד ראשון לקראת פעולה צבאית של ירי לעבר הטרירטוריה האמריקנית גואם.

צילום: רויטרס

על פי סוכנות הידיעות הרשמית של המדינה המסוגרת, מנהיג המדינה הורה כי השיגור יבוצע מסביבותיה של הבירה פיונגיאנג, בפעם הראשונה מאז שהחלה תוכנית הטילים הבליסטיים של צפון קוריאה ואמר כי דרושים עוד ניסויים בירי לעבר האוקיינוס השקט.

"שיגור הטיל הבליסטי הנוכחי בוצע כתרגיל מלחמתי במטרה שיהיה צעד ראשון בתוכנית הצבאית של צבא קוריאה, כהקדמה משמעותית למתקפה שמטרתה לנטרל את גואם", נכתב בהודעה שפרסמה סוכנות הידיעות הממלכתית במדינה.

מבסוט, קים ג'ונג און לאחר השיגור // צילום: רויטרס
מבסוט, קים ג'ונג און לאחר השיגור // צילום: רויטרס

מבסוט. קים ג'ונג און לאחר השיגור // צילום: רויטרס

מוקדם יותר גינה ארגון האומות המאוחדות את ירי הטיל הבליסטי שביצעה צפון קוריאה מעל שטחה של יפן וכינתה את הירי "שערורייתי". האו"ם דרש כי צפון קוריאה תחדל מיד מפיתוח נשק גרעיני וטילים בליסטיים אך נמנע מלקבל החלטה משמעותית נגד המדינה.

אתמול הגיב נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בחריפות לירי הטיל הבליסטי מצפון קוריאה מעל שטחה של יפן ואמר כי מבחינת ארצו "כל האופציות על השולחן"

"העולם שמע את המסר של צפון קוריאה בקול רם וברור. המשטר הזה סימן את הבוז שלו קלפי שכנותיו, המדינות החברות באו"ם ולרמה המינימלית של כבוד ליחסים בין לאומיים" אמר הנשיא טראמפ.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר