"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

יוזמה: וטרינר ילווה כל משלוח בעלי חיים לישראל

ח"כ נורית קורן תגיש היום הצעת חוק לאור כשלים ב"משלוחים החיים", והסכנה הבריאותית הנשקפת לצרכני הבשר • "הבשר עלול להכיל חיידקים ובקטריות ללא כל פיקוח, עלינו לפעול לשינוי המצב"

,עודכן
ח"כ נורית קורן // צילום: דודי ועקנין // ח"כ נורית קורן // צילום: דודי ועקנין

בכנסת פועלים בימים אלה להגברת המעקב אחרי יבוא בעלי חיים לצורך שחיטה בישראל, וזאת לאור מקרים רבים של היעדר פיקוח, שהוביל לסכנות בריאותיות. ח"כ נורית קורן (הליכוד) צפויה להגיש היום הצעת חוק ראשונה בנושא, כדי לדאוג לצרכני הבשר.

הצעתה של ח"כ קורן צפויה לחייב את היבואנים להצמיד ליווי רפואי בכל אחד מהמשלוחים הללו - מיציאתו ממדינת המקור ועד להגעתו ליעדו בישראל. על פי ההצעה, לא ייבא אדם לישראל בעל חיים לשחיטה, בין אם בהובלה באונייה ובין אם בהובלה בכלי טיס, "אלא אם כן במהלך כל זמן ההובלה לווה המשלוח בהימצאותו הצמודה של רופא וטרינר".

חברת הכנסת הסבירה כי "הפיקוח והטיפול בבעלי החיים שמגיעים לארץ הם בעלי חשיבות רבה - הן מבחינת היחס לבעלי החיים שזקוקים לטיפול אלמנטרי והן בנוגע לבריאות הציבור, שבסופו של תהליך צורך מזון זה".

כצעד נוסף, שיגרה בשבוע שעבר ח"כ קורן פנייה דחופה לשר החקלאות אורי אריאל. "בשר שצפוי להגיע למרכולים, לרשתות המזון ולמסעדות ושביודעין עלול להכיל חיידקים ובקטריות ללא כל פיקוח", כתבה, "עלינו לפעול לשינוי המצב באופן בהול".

מדינה עם בשר

ישראל ידועה כמדינה שמייבאת בשר ממדינות שונות, בעיקר מאירופה. כך, למשל, בשלושת החודשים הראשונים של 2017 הגיעו לישראל 55,895 פרות ו־43,556 כבשים במשלוחים חיים - כך עולה מדו"ח של משרד החקלאות.

ברקע המהלך, פניות שהגיעו לקורן, ובהן בין השאר תואר מקרה, שהתגלה ע"י ארגון "ישראל נגד המשלוחים החיים", של ספינה שעגנה בנמל חיפה ועליה משלוח של אלפי עגלים מפורטוגל. במהלך המסע הארוך פרצה מגפה חמורה ועגלים רבים מתו. אנשי הצוות הוציאו אות מצוקה הקורא לווטרינרים להגיע ולסייע להשתלט על המגפה, אך איש לא נענה לכך.

בפנייה אחרת, תואר משלוח שהגיע מהונגריה ועליו פרות חולבות גדולות ממדים שלא נחלבו כלל לאורך כל מסען לארץ. זאת, למרות תקנות ההובלה האירופיות, שלפיהן פרות צריכות להיחלב אחת ל־12 שעות במהלך המסע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר