"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נעמי ווטס: "קל לשפוט בני אדם"

בסוף השבוע יעלה בקולנוע הסרט "טירת הזכוכית", המבוסס על סיפור חייה של עיתונאית אמריקנית שגדלה במשפחה לא קונבנציונלית של נוודים • נעמי ווטס, שמגלמת את אם המשפחה, מספרת שהצליחה לראות את היופי שבסיפור

,עודכן
מתוך "טירת הזכוכית". ווטס שנייה מימין

בסוף השבוע יעלה בבתי הקולנוע בארץ הסרט "טירת הזכוכית", עיבוד קולנועי לאוטוביוגרפיה מצליחה של עיתונאית הבידור האמריקנית ג'אנט וולס.

אחרי שנים שבהן פקדה וולס שטיחים אדומים לצורך סיקור סרטים רבים, ואחרי שכתבה דרך קבע על אודות סלבריטאים וחייהם עבור עיתונים כמו "USA Today", "ניו יורק מגזין" ו"אסקווייר", הבינה העיתונאית האמריקנית שסיפור חייה נועד להיות עלילה של ספר. ב־2005 היא פרסמה את ספרה, שהפך לרב מכר, נמכר בכמעט שלושה מיליון עותקים ותורגם ל־22 שפות.

וולס, כיום בת 57, נולדה באריזונה, שנייה מבין ארבעה ילדים, להורים נוודים פרועים. במשך שנים נדדה המשפחה כשהיא מחוסרת בית והתנחלה בבתים שונים, עד שלבסוף השתכנה לתקופה ארוכה בבית שורץ עכברושים ונחשים ללא חשמל או אינסטלציה. הילדים למעשה נאלצו לגדל את עצמם. בסוף שנות ה־80 החלה וולס לפתח קריירה כעיתונאית בניו יורק. בסרט היא נזכרת בילדותה בעודה מנסה לבסס את עצמה הרחק מהוריה. את וולס מגלמת בסרט זוכת האוסקר ברי לארסון ("חדר"), ואת הוריה מגלמים וודי הארלסון ונעמי ווטס.

ווטס (48) האוסטרלית זכורה מתפקידיה בסרטים כגון "21 גרם" ו"הבלתי אפשרי", שעליהם היתה מועמדת לאוסקר. השנה האחרונה היתה עמוסה מאוד מבחינה מקצועית עבורה. בחודשים האחרונים אפשר היה לראות אותה בשני סרטי קולנוע ("שלושה דורות" ו"הספר של הנרי") ובסדרת הטלוויזיה "טווין פיקס" המתחדשת של דיוויד לינץ' (שאצלו שיחקה גם בסרט "מלהולנד דרייב"). לפני חודש וחצי גם עלתה בנטפליקס סדרת דרמה שהיא מובילה בשם "ג'יפסי", אולם בעקבות ביקורות צוננות הודיעה ספקית התוכן בסטרימינג לפני ימים אחדים על ביטולה. וכאילו לא די בזה, היא כיכבה בסתיו שעבר במדורי הרכילות, כאשר הודיעה על פרידה מבן זוגה לייב שרייבר ("ריי דונובן") אחרי 11 שנות זוגיות ושני בנים.

"זאת תקופה נהדרת להיות שחקנית, משום שיש כמות גדולה של תוכן עם תפקידים מובילים לנשים", אמרה ווטס בראיון לקידום "טירת הזכוכית", "דווקא בגילי אני מרגישה מעודדת, משום שהתעשייה משתנה לטובה סביבי. זו תקופה פורה לא רק לשחקניות אלא גם עבור במאיות ויוצרות, וכולנו מרוויחים מכך. אני לא מאמינה שאי פעם ארצה לביים או לכתוב. אני אמנם נהנית לסייע בשלבי ההפקה ויודעת להבדיל בין כתיבה טובה לרעה, אבל אני לא מצטיינת בפתרון בעיות. אני יודעת איפה יש בעיה בסצנה - אבל לא יודעת איך לתקן זאת".

ווטס סיפרה כי הביאה עימה את ילדיה במהלך הצילומים לסרט וכי הם נהנו בחברת הילדים־שחקנים שגילמו את וולס ואת אחיה בילדותם. "מבחינתם זה היה מעין מחנה קיץ", סיפרה, "לראשונה שמעתי אותם אומרים, 'גם אני רוצה להיות שחקן'. אני החוורתי, ילדים־שחקנים מתבגרים מהר מדי על סט צילומים, אבל אני מכבדת את הבחירה של כל הורה.

"לכן אני גם לא שופטת את הוריה של ג'אנט. שוחחתי עם אמה ושמעתי את הגרסה שלה. היא לא הרגישה שהיתה איזושהי בעיה באופן שבו הילדים גדלו. להפך, בעיניה היא חינכה את ילדיה לעצמאות ולהיות מי שהם ויהי מה. גם ג'אנט חושבת שההתנהגות של הוריה נבעה מתוך רצון להנחיל בילדים ערך עצמי גבוה וגאווה. קל לשפוט בני אדם, אבל במקום אולי כדאי לראות את היופי שבסיפור".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר