ארה"ב זועמת: עובדי השגרירות בקובה סבלו מ"מחלה לא מוסברת"

חודשים ספורים לאחר חידוש היחסים בין ארה"ב לקובה, המתיחות בין המדינות שוב עולה

שגרירות ארה"ב בהוואנה, קובה // צילום: אי.פי.איי // שגרירות ארה"ב בהוואנה, קובה // צילום: אי.פי.איי

מחלקת המדינה האמריקנית עידכנה אתמול, שהממשל בוושינגטון גירש בחודש מאי האחרון שני דיפלומטים קובנים - זאת לאחר שכמה אמריקנים העובדים בשגרירות ארה"ב בהוואנה סבלו ממחלה לא מוסברת. במחלקה סירבו לומר כמה אמריקנים חלו ולמסור מה מצב החולים, ואף לא פירטו את הסימפטומים שמהם סבלו אותם אמריקנים. למרות זאת, הגירוש נתפס כגמול לתופעה.

מספר קטן של אמריקנים החלו לדווח על הסימפטומים בסוף שנת 2016, וכמה מהם נאלצו לעזוב לארה"ב על מנת לקבל טיפול, בעוד אחרים ביקשו לעזוב. הת'ר נאורט, דוברת במחלקת המדינה, קשרה בין אותם סימפטומים לא מוסברים לבין ההחלטה לגרש את הדיפלומטים הקובנים - אך נמנעה מלטעון רשמית כי המשטר בהוואנה הוא האחראי לפגיעה באמריקנים. 

"אין לנו כרגע תשובות ברורות באשר למקור או לסיבה לסימפטומים", אמרה נאורט, שהדגישה כי התסמינים לא גרמו בשום שלב לסכנת חיים. 

סוכנות הביון האמריקנית פתחה בחקירה סביב נסיבות התחלואה שממנה סבלו עובדי מחלקת המדינה במשך חודשים. לדברי בכירים בממשל, אם החקירה תמצא כי אכן המשטר הקובני עומד מאחורי הדבקת האמריקנים, זה יוביל לצעדים נוספים. 

במחלקת המדינה הוסיפו כי גם הממשל בהוואנה התחייב שהוא חוקר את הפרשה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר