"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

גל מחאות באירופה נגד תיירות

"טוריסופוביה": מספר הפגנות התקיימו השבוע במוקדי תיירות ברחבי היבשת במחאה על עליית מחירים והתנהגות פומבית מבישה של המבקרים

,עודכן
"תיירים, טיול התענוגות שלכם הוא הסבל היומיומי שלי", גרפיטי בברצלונה // צילום: אי.פי.איי // "תיירים, טיול התענוגות שלכם הוא הסבל היומיומי שלי", גרפיטי בברצלונה // צילום: אי.פי.איי

אורחים לא רצויים: בעוד יבשת אירופה לכודה בגל חום מחניק שכבר זכה לכינוי השטני "לוציפר", התפרץ זעמם של תושבי יעדי התיירות המבוקשים ביותר של היבשת עד לנק' רתיחה.

הפגנות פרצו השבוע נגד מה שמקומיים רבים רואים כ"עודף תיירות" בערים שונות ברחבי האיחוד האירופי, כמו סן סבסטיאן וברצלונה בספרד, דוברובניק בקרואטיה, ונציה באיטליה וליון בצרפת.

על אף הכינוי לו זכה גל המחאות "טוריסטפוביה", במוקד גל המחאה בספרד מתעקשים כי גל התיירות האדיר שפוקד את המדינה, למעלה מ-75 מיליון מבקרים בשנה שעברה, גורם לנזקים משמעותיים למרקם החיים במקומות מסויימים.

יו"ר איגוד הדיור המקומי בסן סבטיאן סיפר לכתבי הטלוויזיה הממלכתית הבריטית כי אתר השכרת הדירות, "AIRBNB", גורם לנטישה המונית של דיירים שמפונים מדירותיהם השכורות לטובת השכרה עונתית לתיירים ולנזק לעסקים הקטנים בשכונות.

אחרים כבר החלו לקחת את החוק לידיים. "ארגון הנוער הראדיקלי" בספרד שיסף מספר צמיגים באוטובוסים וכלי רכב מושכרים של תיירים וקיים מחאות רעשניות בסמוך למתחמים בהם לנים תיירים. עם זאת, ממשלת ספרד גינתה את פעילות ה"קיצונים" והבטיחה לעצור את העוברים על החוק.

אך לא רק השפעה על תרבות הדיור עומדת במרכז המחאה. באי הספרדי מיורקה, התושבים המקומיים מוחים על התנהלותם המופקרת של תיירים, בעיקר בריטים, הנוהגים להשתכר ולקיים יחסי מין ברחוב, לעיתים לאור יום.

גם בקרואטיה פרצו מחאות נרחבות נגד מגזר התיירות. בעיר העתיקה דוברובניק (העיר שנבחרה לשמש סט לצילומי "מעלה מלך" בסדרה משחקי הכס) מוחים המקומיים על רחובות חסומים, כמויות אדירות של אשפה וגודש במסעדות בשל אלפי התיירים שמגיעים מספינות שעשועים שעוגנות בסמוך.

גם בוונציה, אחד מיעדי התיירות העמוסים בעולם, יצאו מאות בני אדם להפגין אתמול סמוך לכיכר סאן מרקו על כך שהתיירות מוציאה את המקומיים מבתיהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר