אלוף משנה שי קלפר, המשמש כיום כמפקד המרכז לאימונים באש במרכז לאימוני יבשה, ימונה למפקד חטיבת גולני ויחליף את אלוף משנה שלומי בינדר. אלוף משנה קלפר, שימש בעבר כמפקד חטיבת שומרון באוגדת איו"ש. קודם לכן היה מפקד גדוד 51 של חטיבת גולני.
בשנים 2004-2003 שימש קלפר מפקד פלוגת חיל ההנדסה של חטיבת גולני, וקיבל ציון לשבח ממפקד אוגדת געש. בדברי ההסבר לצל"ש שקיבל בשעתו, נכתב כי בתקופתו כמפקד הפלוגה הוביל קלפר את הפלוגה ב"עשרות מבצעים ברחבי איזור יהודה שומרון וחבל עזה הביא את לוחמיו להישגים ייחודיים. קלפר הפגין קור רוח ואומץ לב עילאיים".
עוד צוין שם כי "גילה דאגה יוצאת דופן לחייליו וסיים היתקלויות באש ללא נפגעים לכוחותיו. קלפר הפגין יכולות פיקוד יוצאות דופן, ובעיתות משבר התייצב ללא היסוס בראש הכוח בקרב חזיתי מול האויב".
מצד שני, ראוי להזכיר כי במהלך תפקידו זה הועמד קלפר לדין משמעתי לאחר שכוח תחת פיקודו ירה אש חיה לעבר מפגינים פלשתינים ופעילי שמאל, ושניים מהם נפצעו. ועדת החקירה לאירוע מצאה כי הכוח לא הגיע למקום עם אמצעים לפיזור הפגנות כנדרש.
מינויים נוספים
עוד הוחלט אמש על שורה של מינויים נוספים בצבא היבשה: תת אלוף יעקב בנג'ו ימונה לראש חטיבת תורה והדרכה, תת אלוף דוד סער סלמה ימונה לסגן מפקדת מפקדת העומק ואילו אלוף משנה יאיר ברקת ימונה לקצין משטרה צבאית ראשי, ויועלה לדרגת תת אלוף, ברקת, אגב, מחליף בתפקיד את תת אלוף רן כוכב - גם הוא במקור לא איש המשטרה הצבאית.
אלוף משנה דוד סונגו ימונה למפקד עוצבת עקבות הברזל, ואילו אלופי משנה יוסף כראדי ותומר כהן מונו למפקדי הקשר והאלקטרוניקה בפיקודי הדרום והמרכז, בהתאמה.
חילופי תפקידים נוספים יתקיימו גם בחיל האוויר: אלוף משנה אמיר, שמשמש כיום כמפקד בסיס שדה דב, יועלה לדרגת תת אלוף, וישמש ראש להק מודיעין. אלוף משנה אביעד, ישמש כמפקד בסיס חצרים, אלוף משנה יואב ימונה למפקד בסיס פלמחים של חיל האוויר ואילו אלוף משנה נועם ימונה לראש להק מסוקים. השלושה יועלו לדרגת תת אלוף.
מינויו של קלפר, ושאר המינויים האחרים שאושרו אתמול, טעונים את אישורו של שר הביטחון אביגדור ליברמן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו