"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"היוהרה, הטיוח והזיוף של רופאים עולים בחיי חולים"

זעזוע בעקבות חשיפת "ישראל היום" • תגובות קשות על ממצאי החקירה בפרשת מותו של מטופל בבילינסון • הפורום למאבק ברשלנות רפואית: "קצה הקרחון ביחס להתנהלות הקלוקלת של חלק מהרופאים"

,עודכן
עמיעד טאוב

במערכת הבריאות נשמעו אתמול תגובות קשות וזעזוע בעקבות חשיפת "ישראל היום" על אודות הממצאים של חקירת משרד הבריאות בפרשת מותו של חולה בבית החולים בילינסון בפתח תקווה.

כפי שפורסם, בכירים במשרד הבריאות אמרו שזו אחת הפרשות החמורות ביותר שנחקרו אי פעם במערכת הבריאות בארץ: חולה בן 81 מת בפברואר 2016 בבילינסון כתוצאה מטעות קשה בביצוע השתלת מסתם בכלי הדם, מאיחור קטלני בזיהוי הטעויות שעשו רופאים בניתוח ומטיפול כושל ורשלני, לאחר שמצבו הסתבך מאוד בעקבת הטעות בביצוע הניתוח. ואולם, משרד הבריאות קבע כי רופאים בכירים מבילינסון, חלקם מבכירי הרופאים בארץ בתחום כירורגיית כלי הדם, שהופיעו בפני הוועדה שחקרה את הפרשה, מסרו לחברי הוועדה מידע בלתי אמין, הסתירו מידע ואף היו שותפים ל"ניסיונות טיוח" של הפרשה הרפואית החמורה הזו. הרופאים מצידם דחו בתוקף את כל ממצאי החקירה של משרד הבריאות.

ח"כ יעל גרמן, לשעבר שרת הבריאות, אמרה כי "הפרשה מצמררת, אבל באופן יוצא דופן אני רואה כאן ניסיון אמיץ מצד ועדת הבדיקה של המשרד, לא לטייח ולחשוף את כל הטעויות הקריטיות במהלך הניתוח ואחריו. המקרה חושף בעיה מטרידה של דיווח לוקה בחסר בלשון המעטה מצד בית החולים שערך כנהוג חקירה פנימית, אבל לא דיווח בה אמת. אני משוכנעת שכל נושא הרשלנות הרפואית חייב לצאת ממשרד הבריאות או לפחות למנות שופט בראש הנציבות הקבילות במשרד הבריאות".

עמיעד טאוב, יו''ר עמותת "אופק חזרה לחיים", העוסקת בקידום בטיחות בבתי החולים ומניעת רשלנות רפואית בארץ, אמר אתמול כי "מדובר במקרה של מוות כואב ומיותר, המעיד כי חטאי היוהרה, הטיוח והזיוף עדיין פושים במערכת הבריאות בארץ, כמו גם תרבות הרפואה המתגוננת השולטת בבתי החולים, וכי הפוליטיקה בין המנהלים והרופאים הבכירים ביותר, ששכחו אתיקה מהי, עולה בדם המטופלים. הדרך למניעת הישנותן של טרגדיות כגון אלו משלבת בין הכנסת בקרה ומדדים לבטיחות בבתי החולים והרתעה על ידי ענישה חמורה של אותם עבריינים המשחקים בחיי אדם''.

עו"ד גיא וגנר, מפורום המשפחות למאבק ברשלנות הרפואית ומנהל דף הפייסבוק "היוהרה הרגה את אמא", אמר כי מה שנחשף ב"ישראל היום" הוא "לצערנו תופעה שהיא קצה הקרחון ביחס להתנהלותם הקלוקלת של חלק מהרופאים במערכת הבריאות הציבורית בארץ.... איננו מלינים על טעויות, טעויות קורות לכל אחד - גם לרופאים, אבל חברה מתוקנת לא יכולה להשלים עם התנהלות יהירה, שעלולה אפילו להיות עבריינית... רק הקמת נציבות בלתי תלויה לחקירות הרשלנות הרפואית בראשות שופט מחוזי, שתהיה לה הסמכות להטיל סנקציות משמעתיות, לרבות התליית רישיונות רופאים - תמגר את תופעת היוהרה, הרשלנות והטיוח".

עו"ד עדי ניב יגודה, מומחה למשפט רפואי ומרצה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת ת"א ובפקולטות למשפטים, אמר, בין השאר, כי "מעבר להתנהלות הרשלנית המתוארת בדו"ח הבדיקה, חמור אף יותר הוא הניסיון להסתיר מידע".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר