ראשי רשויות עוטף עזה: "אנו על סף משבר תברואתי"

כך הזהירו ראשי הרשויות באזור • במכתב לרה"מ ושר הביטחון ביקשו לפעול לעצירת זרימת הביוב מהרצועה שנגרמת בשל צמצום אספקת החשמל

ביוב שמוזרם לעוטף עזה // צילום: יהודה פרץ // ביוב שמוזרם לעוטף עזה // צילום: יהודה פרץ

ראשי הרשויות של עוטף עזה פנו היום (ראשון), ולא בפעם הראשונה, במכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אביגדור ליברמן, ובו הם טוענים כי בעקבות צמצום אספקת החשמל לרצועת עזה, זורמים לאזור יישובי עוטף עזה כמויות ביוב שיזהמו את הנחלים ואת מי השתיה של תושבי עוטף עזה והדרום כולו. ״אנחנו עומדים על סף משבר תברואתי שאינו מתחשב בגבולות מדיניים", נטען במכתב.

במכתב משותף של חמשת ראשי הרשויות בעוטף - שער הנגב, שדרות, חוף אשקלון, שדות נגב ואשכול, הם מבקשים מהממשלה להקדים תרופה למכה ולמנוע את המשבר בתברואתי המתדפק על סף דלתנו.

במכתב צויין כי: "מדובר במצב אבסורדי בו מדינת ישראל משקיעה משאבים מדיניים וכספיים אדירים בשמירה על בטחון חיי תושבינו בעוד שבו בעת 90,000 קוב של ביוב מעזה, זורם למערכת המים של האזור. כתוצאה מהמצב הזה קרס מתקן ההתפלה באשקלון האחראי לאספקת חמישית ממי השתייה של אזרחי מדינת ישראל".

"אחנו כראשי רשויות העוטפות את רצועת עזה, מודעים היטב למורכבות הסוגיה העזתית על כל נגזרותיה ואנחנו סמוכים ובטוחים כי שלל שיקולים אסטרטגיים עמדו מול עינכם בעת קבלת ההחלטה. מדובר בסכסוך פלסטיני פנימי שקורבנותיו הם תושבי רצועת עזה. עלינו לעשות מה שביכולתנו על מנת למנוע את האפשרות שסכסוך זה יפגע באופן ישיר וקשה בתושבי עוטף עזה והדרום. בלא יינתן פתרון יסודי וארוך טווח למשבר התברואתי שמתדפק על סף דלתנו, אנו עתידים להתמודד, בנוסף לאיומי המנהרות והטילים, גם ממחלות, זיהום הים והחופים, זיהום מי השתיה וזיהום מי החקלאות באזור", נכתב בפניה.

חשש ממשבר תברואתי, עוטף עזה // צילום: יהודה פרץ
חשש ממשבר תברואתי, עוטף עזה // צילום: יהודה פרץ
חשש ממשבר תברואתי, עוטף עזה // צילום: יהודה פרץ

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר