"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

במכבי ת"א שוקלים: זוסמן ימונה לקפטן

האם הכישרון בן ה־18, שזכה עם נבחרת העתודה במדליית הכסף, יהיה הקפטן הצעיר בתולדות המועדון? • זאת בעקבות היעדר מועמד אחר לתפקיד • בקבוצה מתכננים להרכיב את השחקן בחמישייה במשחקי הליגה ולהעניק לו דקות גם ביורוליג

,עודכן
צילום: פיב"א אירופה // יובל זוסמן. ממכבי רעננה לקפטן מכבי ת"א

האם יובל זוסמן יהיה הקפטן הצעיר בתולדות מכבי ת"א? בקרב ראשי המועדון עלתה בשבוע שעבר האפשרות למנות את השחקן בן ה־18 לקפטן הקבוצה. בעקבות שחרורם של הקפטן היוצא גיא פניני, יוגב אוחיון וגל מקל, כך שהסגל יורכב משחקנים חדשים, אין כרגע לקבוצה מועמד אחר לתפקיד.

המאמן נבן ספאחיה וראשי המועדון שוקלים למנות את זוסמן לקפטן, בין היתר כדי להראות לו עד כמה בונים עליו לעתיד. השחקן חתום במכבי עד 2021, אבל בעקבות הזינוק המטאורי שלו באליפות אירופה עד גיל 20 (16 נקודות למשחק ב־42 אחוז מ־3, 5.7 ריבאונדים ו־1.9 חטיפות), שקל אביו לפעול להשאילו לקבוצה אחרת בליגת העל כדי שיצבור דקות משחק רבות וביטחון.

זוסמן התלבט אם בקבוצה שבה משחקים על העמדה שלו דשון תומאס וכארם משעור הוא יקבל מספיק קרדיט ואם הוא בכלל יהיה בעשירייה המתורגלת באימונים.

עם חזרת נבחרת העתודה מיוון, נפגשו ספאחיה והמנהל המקצועי ניקולה וויצ'יץ' עם אביו של זוסמן והסבירו לו את תוכניות המועדון לגביו. ככל הנראה, לפחות בפתיחת העונה ישובץ זוסמן במשחקי הליגה בחמישייה הראשונה וגם ביורוליג יזכה לדקות משחק. המאמן הביע את רצונו העז בשחקן והבהיר לו שאצלו אין עדיפות לזרים או לוותיקים על צעירים.

במכבי גם הזכירו שבקדנציה הקודמת ספאחיה לקח את יותם הלפרין וליאור אליהו, אז בתחילת שנות העשרים שלהם, ושיבץ אותם בחמישייה של מכבי.

"בכל הקבוצות בהן אימנתי דאגתי להתפתחותם של שחקנים צעירים, זו אחת המטרות החשובות שלי", אמר ספאחיה לא מזמן. במשפחת זוסמן השתכנעו, וזוסמן יחל את העונה הקרובה בסגל של מכבי.

ספאחיה והצוות המקצועי. שמו לעצמם מטרה לקדם צעירים // צילום: עמי שומן

גורם בכיר במועדון הסביר את השיקול במינויו של זוסמן לקפטן: "קפטן לא צריך לדבר בחדר ההלבשה. היו שנים שנדב הנפלד היה קפטן ואריאל מקדונלד דיבר בחדר ההלבשה והיה המנהיג של הקבוצה".

זוסמן, מכוכבי נבחרת העתודה שזכתה במדליית הכסף, הוא גארד גבוה מאוד עם מוטת ידיים אדירה. הוא נהנה מקליעה טובה לשלוש, ריבאונדר מצטיין עם ראיית משחק, חושים חדים וידיים נהדרות בהגנה, שעוזרות לו להגיע כמעט לכל כדור. מכבי עוקבת אחריו כבר שנים והעניקה לו ליווי צמוד בשנתיים האחרונות.

זוסמן החל באקדמיה לכדורסל של וינגייט ואחר כך עבר לאקדמיה של מכבי. בעונה שעברה הושאל למכבי רעננה, שסיימה במקום הראשון בליגה הלאומית, וסיים עם ממוצעים יפים מאוד של 11.7 נקודות עם 41 אחוזים ל־3, 3.6 ריבאונדים, 2.3 אסיסטים ו־1.8 חטיפות. במקביל המשיך ליהנות משירותי האקדמיה של מכבי - אימונים אישיים עם וליקו פרוביץ' ורגב פנאן, אימוני כוח, מגורים, ליווי תזונתי ועוד.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר