"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בג"ץ הורה להשיב את גופות המחבלים מהר הבית

משפחותיהם דרשו לקבור את המחבלים בעיר אום אל פאחם • השופטים קבעו כי למשטרה אין סמכות להחזיק בגופות מפני שאין חקיקה מפורשת בעניין • המשטרה תתנה את קיום ההלוויות בהגבלת מספר המשתתפים

,עודכן
שניים מהמחבלים מפיגוע הירי בהר הבית

בג"ץ הורה היום (שלישי) למשטרה להחזיר את גופות שלושת המחבלים שרצחו את שני השוטרים בהר הבית, מוחמד מפדל, בן 19, מוחמד אחמד מוסא, בן 29 ומוחמד חאמד, בן 19.

בית המשפט קבע כי אין למשטרת ישראל סמכות להחזיק גופות משום שאין חקיקה מפורשת המסמיכה את המשטרה לעשות כן. בני משפחות המחבלים עתרו בדרישה להשיב לידיהם את הגופות כדי להביא אותן לקבורה באום אל-פחם, מקום מגורם.

המשטרה הסכימה לשחרר את הגופות, אך בתנאים מגבילים בהם הוגבלו מספר המשתתפים ואישי הציבור שיורשו להשתתף בהם, דבר שהמשפחות דחו.

בהחלטת השופטים נכתב בין היתר כי "במהלך הימים האחרונים קיימנו ישיבות רבות שארכו שעות ארוכות במטרה להביא את הצדדים להסכמה על מתווה הלוויות, אולם ללא הועיל. לצערנו הרב, נותרו בין הצדדים מחלוקות שונות באשר לשעת קיום הלוויות ומספר המשתתפים בהן".

עם זאת השופטים אפשרו למשטרה להציב תנאים לקיום ההלוויות ולמסור את הגופות שעתיים לפני ההלוויה. "משטרת ישראל תהיה רשאית לקבוע תנאים והוראות, לפי מיטב שיקול דעתה, על מנת להבטיח שההלוויות עצמן ייערכו תוך שמירה על הסדר הציבורי ולשם מניעת הפרות סדר ואלימות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר