"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נרצחי הפיגוע בחלמיש הובאו למנוחות: "אלעד נאבק במחבל בגבורה"

10 אלפים איש הגיעו ללוות את נרצחי הפיגוע בחלמיש • טובה סלומון, שנפצעה בפיגוע המחריד, סיפרה כי בזכות גבורתו של אלעד, המחבל לא הצליח להגיע לילדים • "המחבל נכנס עם הסכין בידו לבית, אמר 'שבת שלום' - ואז התחיל לדקור"

,עודכן
אלפים בהלוויית נרצחי הפיגוע בחלמיש // צילום: קוקו // אלפים בהלוויית נרצחי הפיגוע בחלמיש // צילום: קוקו

בבית העלמין במודיעין נטמנו היום (ראשון) בני משפחת סלומוןשנרצחו ביום שישי בבית המשפחה בישוב חלמיש(נווה צוף). אבי המשפחה, יוסף צבי סלומון ז"ל, נטמן לצד בתו חיה ז"ל ובנו אלעד ז"ל. אלפים נכחו בהלוויה, ועל פי הערכה של משטרת מרחב שפלה הגיעו כ-10 אלפים איש. טרם ההספדים אמר הבן שמואל קדיש, ולאחר מכן ספדה את השלושה מיכל סלומון, אלמנתו של אלעד.

מחוץ לבית העלמין התגודדו רבים מאנשי המועצה האזורית בנימין ובכלל מרחבי יהודה ושומרון, כמו גם אזרחים רבים שהגיעו מרחבי הארץ. חלקם ציינו כי הדרישה העיקרית כעת היא לתת תשובה "לבני הבליעל שמנסים לפגוע בנו והתשובה היא להמשיך ולחזק את הבנייה ברחבי יהודה ושומרון".

עוד ציינו הנוכחים כי על ממשלת ישראל לפעול ביד קשה כדי לעצור את רצף הפיגועים: "צריכה להינתן תשובה עיקשת כנגד אלו שבאים לפגוע בנו, הגיע הזמן שדם יהודי יפסיק להישפך והערבים יבינו שעל כל מעשה נפשע של מרצח ולו בודד, תבוא תגובה הולמת".

אלעד נאבק במחבל

מוקדם יותר היום נחשפו פרטים חדשים על הדקות הקשות, שבהן השקט הופר באחת. הדקות שבהן בוצע אחד מפיגועי הדקירה הרצחניים שידענו בשנים האחרונות.

מהמידע החדש עולה כי אלעד סלומון, אחד משלושת הנרצחים בפיגוע, נאבק לאורך דקות ארוכות במחבל, ובכך מנע ממנו להתקרב אל הילדים שהיו באותה שעה בבית. בזכות העימות הזה הצליחו האם מיכל והילדים לעלות לקומה השניה, ולהסתתר מאחורי דלת נעולה. בסופו של המאבק, למרבה הצער, המחבל הכניע את אלעד ודקר גם אותו למוות.

את הפרטים החדשים סיפרה היום (ראשון) טובה סלומון, שהיתה בבית באותם רגעים קשים, ונפצעה בפיגוע. היא שוחחה על כך עם חברותיה שבאו לבקר אותה בבית החולים. אחת מאותן חברות, תמי חופי, גרה בשכנות עם משפחת סלומון מזה 30 שנה.

בני משפחת סלומון, נרצחי הפיגוע בחלמיש
בני משפחת סלומון, נרצחי הפיגוע בחלמיש

בני משפחת סלומון, נרצחי הפיגוע בחלמיש

בשיחה עם "ישראל היום" שיתפה חופי בסיפור ששמעה מחברתה במיטת חוליה. מהפרטים עולה כי הבת חיה ניגשה לפתוח את הדלת, ונתקלה במחבל שעמד מולה. הוא דקר אותה ונכנס פנימה. "הוא נכנס בחיוך לבית ואמר להם: 'שבת שלום'. אז היא ראתה את הסכין ביד והבינה שזה מחבל", סיפרה חופי.

"היא נמלטה אל הפטיו שמחוץ לבית כדי להזעיק עזרה", הוסיפה, "מיד לאחר מכן המחבל תקף את טובה שהתכופפה כדי להגן על ראשה. בעודה מתכופפת מתחת לשולחן היא ראתה כיצד הוא דוקר את בעלה, יוסף, שהתמוטט מיד".

באותם רגעים אלעד החליט להיאבק. "הוא התנפל על המחבל ונאבק בו במשך זמן ארוך. בזמן הזה הצליחו האם והילדים לעלות למעלה ולהסתגר בחדר. המאבק הזה הציל את חייהם, ובסופו הוא שילם בחייו", סיפרה.

לקראת הלוויה במודיעין // צילום: יהונתן שאול
לקראת הלוויה במודיעין // צילום: יהונתן שאול

בית העלמין במודיעין, שעות לפני הלוויה // צילום: יהונתן שאולטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר