"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

רגע אחרי רגע: תיעוד הברחת הנשק למפגעי הר הבית

משטרת ישראל פרסמה את סרטוני מצלמות האבטחה, בהם נראים שלושת המחבלים מקבלים את הנשק בשטח ההר • קצין משטרה בכיר: "עם גלאי מתכות התיק הזה לא היה עובר"

,עודכן
צילום: משטרת ישראל // מתוך התיעוד

"עםגלאי מתכותהתיק הזה לא היה עובר"- כך אומר היום (חמישי) קצין משטרה בכיר, בעת שמשטרת ישראל מפרסמת לראשונה את סרטוני מצלמות האבטחה מהר הבית, דקות לפניהפיגוע הרצחני, שבו נורו למוות רס"ם האיל סתאוי, תושב מע'אר, ורס"ם כמיל שנאן, תושב חורפיש.

צילום: משטרת ישראל

בית המשפט התיר לפרסום את הסרטון לבקשת המשטרה, במסגרת החלטה לצמצם חלקית את צו איסור הפרסום בנוגע לפיגוע.

עוד הותר לפרסום כי החקירה המשותפת של משטרת ישראל ושירות הביטחון הכללי חשפה את מסלול הגעת המחבלים לירושלים, כניסתם לעיר העתיקה ולהר הבית והדקות הקריטיות עד לרגע ביצוע הפיגוע הרצחני.

מן החקירה עלה כי שלושת המחבלים הגיעו לפנות בוקר, ביחד עם סייען נוסף, באוטובוס מצפון הארץ ממנו ירדו בעיר העתיקה בירושלים. מממצאי החקירה עולה כי המחבלים הלכו רגלית, ולא כקבוצה, ונכנסו דרך שער הפרחים לעיר העתיקה, כאשר אחריהם הולך הסייען שהוא נושא על גבו תיק ובתוכו הוסלקו כלי הנשק מסוג קרל גוסטב.

המחבלים, כל אחד בנפרד, נכנסו לשטח הר הבית דרך שער באב חוטא, ושם נכנסו ישירות לתוך מסגד אל אקצא. עוד עולה מן החקירה כי בתוך שטח המסגד הועבר אליהם על ידי הסייען התיק שבו הוסלקו כלי נשק. משסיימו להתפלל בתוך המסגד יצאו מתוכו המחבלים, כאשר שניים מהם יצאו ראשונים, והמחבל השלישי יצא אחריהם כשעל גבו התיק ובתוכו כלי הנשק שהועברו אליהם בתוך המסגד.

בשלב זה נצפה הסייען כשהוא יוצא משטח הר הבית ומהעיר העתיקה כשהוא ללא התיק שהיה על גבו עם היכנסו.

עם יציאתם ממסגד אל אקצא, המשיכו המחבלים ללכת לכיוון מתחם השירותים בתוך שטח הר הבית, שם החליפו בגדיהם לבגדים ארוכים ויצאו מהמתחם כשכלי הנשק ואמצעי לחימה על גופם. משם הלכו המחבלים לכיוון שער הר הבית באב חוטא, ופתחו באש לעבר השוטרים שעמדו במבוא. מהירי נהרג שאנן ז"ל.

אז המשיכו המחבלים בריצה חזרה לתוך מתחם הר הבית. כוח המשטרה הפרוס בתוך שטח ההר ובמתחם נקודת המשטרה, בהם השוטר סיתאוי ז"ל, שמעו את הירי, החלו לרוץ לכיוון המחבלים, וניהלו עימם קרב יריות, בנהלכו נהרג סיתאוי.

המחבל השלישי, שנמלט מקרב היריות, התמוטט על הרחבה. בשלב מסויים הוא התרומם וניסה לשלוף סכין. הכוח שהיה דרוך במקום הגיב במיידי וניטרל אותו.

נשק חם וקר בהר

במהלך הימים שלאחר מכן, ומתוך ההבנה שהמחבלים שהו כמה שעות בתוך שטח הר הבית עם כלי נשק שאותם הסליקו, ביצעה המשטרה סריקה בטחונית במתחם הר הבית, שבמהלכה נתפסו סכינים, אלות, רימוני הלם, חומרי הסתה, רוגטקות, וכלי נשק קרים נוספים.

ממשטרת ישראל נמסר כי חקירת הפיגוע ותיעוד מסלול הגעתם של המחבלים עם כלי נשק לתוך שטח הר הבית והמסגד מוכיחים מעבר לכל ספק את השימוש הציני שעשו המחבלים במתחם קדוש ואת ניצול דרכי הכניסה להר הבית במטרה להבריח נשק חם, אותו החביאו במתחם הקדוש. הם יצאו ממנו לבצע פיגוע טרור ולהרוג את השוטרים, שכל תפקידם הוא לשמור על בטחון המתפללים והסדר במקום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר