"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ישראל ומצרים מחזקות את שיתוף הפעולה הכלכלי

מצרים מייצאת לארה"ב דרך ישראל - וכעת יתרחב שיתוף הפעולה גם לשלב השיווק והמכירה מעבר לים • שר הכלכלה אלי כהן: "עוגן משמעותי ביחסי הסחר בין המדינות"

,עודכן
הביתן הישראלי-מצרי בתערוכה בניו יורק // צילום: דוברות משרד הכלכלה // הביתן הישראלי-מצרי בתערוכה בניו יורק // צילום: דוברות משרד הכלכלה

ישראל מחזקת את שיתוף הפעולה הכלכלי עם מצרים. כבר 12 שנה מייצאת מצרים לארה"ב סחורות דרך ישראל, מאחר שלישראל הסכם סחר חופשי עם ארה"ב. כעת החליטה ישראל להרחיב את שיתוף הפעולה וליישמו גם בשלב השיווק והמכירה בארה"ב.

שיתוף פעולה זה החל אתמול בניו יורק, כאשר ישראל ומצרים הקימו ביתן משותף בתערוכת הקניינים המפורסמת "טקסוורלד" (Texworld), העוסקת בתעשיית האופנה וההלבשה. נציגי ישראל ומצרים פועלים יחד לעודד קניינים ורשתות שיווק אמריקניות לרכוש את הסחורה.

ההסכם בין ישראל למצרים, המוכר בשם "הקוויז", פועל משנת 2005. בזכות ההסכם, מצרים מייצאת לארה"ב מוצרים פטורים ממכס תוך שימוש בהסכם הסחר שבין ישראל וארה"ב, כיוון שלמצרים אין הסכם סחר עם ארה"ב. גם ישראל מרוויחה מההסכם, שכן התנאי לפטור ממכס בהתאם להסכם הוא שהייצוא המצרי לארה"ב יכלול לפחות 10.5% תשומות ישראליות בייצור המוצרים.

במצרים קיימים כיום יותר מ־130 מפעלים המייצאים בפטור מלא לארה"ב, ובמשרד הכלכלה מעריכים כי פרויקט הקוויז מעסיק במצרים כ־250 אלף איש. מרבית המפעלים העושים שימוש בהטבה זו הם מפעלי טקסטיל מצריים, המייצאים תחת ההסכם בסכום של כ־800 מיליון דולר בשנה. סכום זה כולל בתוכו כ־90 מיליון דולר תשומות ישראליות לתעשיית הטקסטיל. תשומות אלה כוללות בדים, כימיקלים, חומרי אריזה, קולבים, רוכסנים וכדומה, המיוצרים במפעלים שרובם ממוקמים בפריפריה בישראל.

השר אלי כהן // צילום: דודי ועקנין

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, אמר כי "הסכם הקוויז הוא אחד המנופים הגדולים והמשמעותיים ביותר להגברת הסחר בין ישראל ומצרים, שהיא השותפה החשובה ביותר של ישראל בעולם הערבי. תמיכת האמריקנים בהסכם משמעותית, שכן זהו עוגן משמעותי ליחסי הסחר והכלכלה בין ישראל ומצרים".

גבי בר, יו"ר ישראלי משותף לוועדת הקוויז מטעם משרד הכלכלה, הוסיף כי "החלטנו לפעול במשותף על מנת לקדם את היצוא המצרי לארה"ב, להגיע לקניינים חדשים ולהעמיק את מעורבות החברות הקיימות, ובהן ליוויי'ס, גאפ, וולמארט, רנגלר ועוד".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר