"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"קרטל הנסיעות לפולין": הפרקליטות שוקלת להגיש כתבי אישום

כתבי אישום, בכפוף לשימוע לגורמים החשודים בהסדרי חלוקת שוק, קבלת דבר במרמה והלבנת הון בתחום המשלחות לפולין

,עודכן
"תאמו הצעות מחיר להוצאת משלחות לפולין עבור "יד ושם", שב"ס וקופ"ח מכבי". למצולמים אין קשר לכתבה // צילום ארכיון: יוסי זליגר

רשות הגבלים עסקיים והמחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הודיעו היום (שני) כי הן שוקלות להגיש כתבי אישום, בכפוף לשימוע, בפרשה שכונתה "קרטל הנסיעות לפולין". מכתבי השימוע הוצאו ונשלחו לגורמים החשודים בפרשה. כתבי האישום הכפופים לשימוע הינם בגין הסדרי חלוקת שוק, קבלת דבר במרמה והלבנת הון בתחום המשלחות לפולין. על פי המכתבים החברות החשודות חילקו ביניהן לכאורה במשך מספר שנים את תחום הוצאת המשלחות לפולין באופן שמנע תחרות ביניהן.

המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה ורשות הגבלים עסקיים הודיעו ל-14 חשודים, בהם 4 חברות העוסקות בארגון משלחות לפולין, כי נשקלת העמדתם לדין, בכפוף לשימוע, בגין עבירות בתחום ההגבלים העסקיים, עבירות מרמה והלבנת הון – כל אחד לפי חלקו. החשד המרכזי בפרשה נוגע לחלוקת שוק של משלחות הנוער שיצאו לפולין בין השנים 2010 עד 2016, בהתאם למכרזים של משרד החינוך. על פי כתב החשדות, החברות החשודות כי סיכמו ביניהן מראש לכאורה כי לא יתחרו האחת על הוצאת משלחות בתי הספר של רעותה. החברות פעלו על פי הסיכום על מנת לוודא שהזוכה בכל אחד מבתי הספר תהיה החברה שהוציאה את המשלחת לפולין של בית הספר בעבר.

על פי החשד, במסגרת חלוקת בתי הספר ומשלחות הנוער ביניהם, הציגו החשודים מצגים כוזבים בפני הגורמים הקשורים בהוצאת המשלחות, כאילו מתקיימת תחרות ביניהם על הוצאתן, כאשר בפועל החשודים סיכמו ביניהם מראש שלא להתחרות זה על לקוחותיו של זה. בנוסף, החקירה העלתה חשדות לכך שתואמו הצעות מחיר להוצאת משלחות לפולין גם עבור גופים נוספים - "יד ושם", שירות בתי הסוהר וקופת חולים מכבי.

ההיקף הכספי המצטבר של עלות הוצאת המשלחות במכרזים שחולקו בין החשודים מגיע למאות מיליוני שקלים. למרבית החשודים מיוחסות עבירות של עשיית הסדר כובל בניגוד לחוק ההגבלים העסקיים וקבלת דבר במרמה. לחלקם מיוחסות גם עבירות על חוק איסור הלבנת הון. פרשת קרטל המשלחות לפולין נחקרה על-ידי מחלקת החקירות של רשות הגבלים עסקיים יחד עם משטרת ישראל - היחידה הארצית למאבק בפשיעה הכלכלית (יאל"כ) שבלהב 433. החקירה הגלויה התחילה בינואר 2016, ובמסגרתה נגבו הודעות מלמעלה מ-100 עדים והיקף חומר החקירה מחזיק למעלה משישים ארגזים. עם סיום החקירה, הועבר חומר החקירה למחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה ולמחלקה המשפטית של רשות הגבלים עסקיים, אשר מטפלות בתיק בשיתוף פעולה. בתום הליך השימוע, שייערך למי מהחשודים שיחפוץ בכך, יוחלט סופית האם להגיש נגדו כתב אישום.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר