"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הנייה "תקוע" בעזה: לא רצוי בשום מדינה

ראש הלשכה המדינית של חמאס היה אמור לנהל את הארגון מקטאר • אך בעקבות המשבר שפרץ בין הקטארים למדינות המפרץ התבקש לעזוב לאלתר

,עודכן
הנייה. רק איראן מוכנה לקבל אותו // צילום: אי.אף.פיחשיפה

צילום: אי אף פי

האיש מספר אחת בהנהגת חמאס, איסמעיל הנייה, שנבחר לעמוד בראש הלשכה המדינית של חמאס במקומו של היו"ר היוצא חאלד משעל, "תקוע" ברצועת עזה ול"ישראל היום" נודע כי אין בנמצא שום מדינה ערבית שמסכימה לארח בשטחה את חברי הלשכה המדינית של חמאס, ובעיקר את הנייה עצמו.

תפקיד ראש הלשכה מצריך נסיעות מרובות לחו"ל. בעבר אירחה סוריה את הלשכה ואת היו"ר היוצא משעל, אולם פרוץ מלחמת האזרחים והתייצבות חמאס לצד המורדים הביאו את אסד לגרש את משעל שהפנה לדמשק עורף. מי שהסכימה לקלוט אותם היתה קטאר.

לאחר שהנייה נבחר לתפקיד ראש הלשכה, החלו בחמאס לתכנן את העברתו של הנייה מעזה לקטאר, שם היה אמור ליהנות לא רק מתנאי מחיה אקסלוסיביים, כראוי לאיש החזק בהנהגת חמאס, אלא גם מהאפשרות לתנועה בלתי מוגבלת במסגרת תפקידו. אולם לרוע מזלו, ימים ספורים טרם מעברו לקטאר התבקשו בכירי חמאס לעזוב לאלתר את הנסיכות, וזאת בעקבות המשבר שפרץ בין קטאר לסעודיה, מצרים ומדינות המפרץ הפרסי בעקבות תמיכת הקטארים בארגוני הטרור המוסלמיים ויחסיה עם איראן. כעת בקרב הנהגת חמאס עולה חשש כי הוא יהווה יעד לחיסול.

בכירי חמאס שביקרו בקהיר סיפרו כי מי שכן מוכנה לארח את הנייה ופעילות הלשכה המדינית היא איראן, אולם חמאס דחה את ההצעה. עוד נודע כי בכירי חמאס בדקו אפשרות כי מצרים תאפשר להנייה לפעול בפרופיל נמוך מקהיר, אולם הנשיא א־סיסי דחה זאת על הסף ואף דחה את בקשת חמאס לפתוח את מעבר רפיח על מנת לאפשר להנייה תנועה לביצוע תפקידו. בהמשך לדרישת המצרים החל חמאס אתמול בהקמת אזור חיץ בין רפיח הפלשתינית לרפיח המצרית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר