"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחלוקת בקואליציה סביב ההצבעה על חוק הגיור

השר ליברמן מתנגד להצעה שתעניק סמכויות נרחבות לרבנות הראשית בנוגע לגיור • השר דרעי: "החוק יעבור"

,עודכן
מסלול עוקף למינויים ברבנות הראשית לישראל (להמחשה), צילום: יהושע יוסף

ראש הממשלה בנימין נתניהו ינסה למנוע משבר קואליציוני, שעלול להתפתח עם דרישת הסיעות החרדיות להעביר את חוק הגיור הממלכתי בכנסת. פורום ראשי מפלגות הקואליציה צפוי לדון היום בחוק, לאור התנגדותו הנחרצת של יו"ר ישראל ביתנו השר אביגדור ליברמן להעברתו.

החוק מעניק סמכויות נרחבות לרבנות הראשית לישראל בכל הקשור למערך הגיור, מהלך שליברמן מתנגד אליו. בסיעות החרדיות טוענים מנגד כי החוק נועד לשמור על הסטטוס קוו הקיים ולא להפר אותו.

החוק היה אמור להגיע היום להצבעה בוועדת השרים לחקיקה, אולם בשל אי־ההסכמות בקואליציה יובא החוק לדיון בפורום ראשי המפלגות תחילה. זאת, בין השאר, משום שמדובר בחוק הקשור לנושא דת ומדינה, שעל פי ההסכמים הקואליציוניים אמור לעבור רק פה אחד כשלכל מפלגה יש למעשה זכות וטו.

יו"ר ש"ס אריה דרעי אמר כי "חוק הגיור יעבור, הוא על דעת ראש הממשלה נתניהו, על דעת ראשי המפלגות ונועד לשמור על הסטטוס קוו. השר ליברמן לא יטרפד את חוק הגיור כמו שהוא לא מטרפד חוקים של שאר השותפים הקואליציוניים".

ליברמן אמר בהתייחסו לחוק כי "מדובר בהצעת חוק המפלגת את העם היהודי ופוגעת קשות ביהדות התפוצות, ובציבור העולים. החוק הזה יצור אפליה קשה, ובגללו אנו עלולים לאבד מאות אלפים מבני עמנו או כאלו המעוניינים להתגייר, כולל כאלו ששירתו ומשרתים בצה"ל".

יו"ר הסיעה ח"כ רוברט אילטוב אף שיגר מכתב ליו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן והשר יריב לוין, בו ציין את הסיבות להתנגדות ישראל ביתנו לחוק. בין השאר טוען אילטוב כי ההתנגדות היא "מתוך העיקרון כי אין בכוונתנו לתת יד לחוק שיעמיק את הפילוג והקרע בתוך העם היהודי".

עוד ציין כי "ההצעה עולה בניגוד לנהלים שסוכמו בהסכמים הקואליציוניים עמנו בכל הנוגע לחקיקה בנושא דת ומדינה ושינוי הסטטוס־קוו בנושא. חקיקה מסוג זה צריכה לעבור קודם בוועדה המיוחדת שנקבעה לצורך כך בראשות השר יריב לוין, וזו לא כונסה לדון בעניין".

הרב ד"ר שאול פרבר, יו"ר ארגון עתים, אשר הובילו את העתירה המקורית בבג"ץ, וממייסדי בתי הדין הפרטיים של "גיור כהלכה", אומר בנושא כי "זוהי שעת מבחן עבור שרת הקליטה סופה לנדבר, שחרטה על דגלה את ההקלה בגיור והסיוע בשילוב העולים בחברה הישראלית. אי הפלת החוק בוועדת השרים בראשון היא כניעה סופית של לנדבר ושל מפלגתה והרמת דגל לבן במאבקם למען העולים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר