"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לונדון: אלפים פונו ממגדלים מסוכנים

בעקבות מותם הטראגי של 79 בני אדם בשריפת הענק בלונדון, אותרו ופונו מגדלי מגורים שהוגדרו כמסוכנים • ראש עיריית קאמדן: "יודעת שזה קשה, אבל הדליקה במגדל גרנפל שינתה את הכל״

,עודכן
התושבים קיבלו את ההודעה על הפינוי דקות לפני שהחל. מגדל שפונה בלונדון // צילום: אי.אף.פי // התושבים קיבלו את ההודעה על הפינוי דקות לפני שהחל. מגדל שפונה בלונדון // צילום: אי.אף.פי

אלפי דיירים, המתגוררים ב-5 מגדלי מגורים בלונדון, פונו בסוף השבוע מדירותיהם מחשש שחייהם יהיו בסכנה אם תפרוץ דליקה כמו זו שפרצה לפני כשבוע ב״מגדל גרנפל״ וגרמה למותם של לפחות 79 בני אדם. בעשרות מגדלי שיכונים עירוניים ברחבי לונדון ובערים גדולות נוספות אותרו בימים האחרונים ליקויי אבטחה למניעת שריפות. האפוזיציה הבריטית קוראת לרה״מ תרזה מיי להכריז על ״מצב חירום אזרחי לאומי״ ולהפנות באופן מידי משאבים לטיפול בדיירים שפונו ויפונו מבתיהם.

פינוי התושבים, שבוצע עד כה בצפון לונדון, החל באופן מידי בעקבות הודעתם של כבאי בירת בריטניה ומומחים ללחימה באש שאין ביכולתם לערוב לביטחונם של דיירי חמישה מגדלי שיכונים ברובע קאמדון. אלה עברו שיפוץ ע״י החברה שהייתה אחראית לשיפוצו של ״מגדל גרנפל״ שעלה באש ועשרות מהמתגוררים בו נספו.

תושבים: "לא הייתה סיבה לפינוי"

בעקבות ההודעה הזו התבקשו מאות משפחות הגרות במתחם מגדלי שיכונים ברובע קאמדון לפנות 800 דירות. הפינוי עורר ביקורת קשה, מאחר שלא נמצא פתרון הולם לדיור זמני עבור המפונים, עד שיושלמו העבודות לחידוש אמצעי מניעת הדליקה במגדלים הללו. כמה מתושבי המגדלים מחו על כך שקיבלו הודעה על פינוי דירותיהם שעות ספורות בלבד לפני שהפינוי החל. לטענת אחדים מהם לא הייתה כל סיבה לפינוי, שכן במגדלים פרצו לאחרונה כמה דלקות והאש לא התפשטה. דיירים אחרים התלוננו על כך, שהם לא קיבלו מידע מדויק ומפורט על תוצאות בדיקות האבטחה שבוצעו בבניינים בהם הם מתגוררים.

חלק מהתושבים טענו כי אין הצדקה לפינויים. אחת הדיירות מפונה מביתה // צילום: אי.פי.אי

ראשת עיריית קאמדון, ג׳ורג׳יה גולד, הצהירה: ״קיבלתי את ההחלטה המאוד קשה להעביר אנשים לדיור זמני עד שנבצע את העבודות הדרושות לערוב לביטחונם. אני יודעת שזה קשה, אבל הדליקה במגדל גרנפל שינתה את הכל״.

מיי: "העדיפות הראשונה היא לביטחונם של התושבים"

ראשת ממשלת בריטניה, תרזה מיי, שספגה לאחר הדליקה הקטלנית במגדל גרנפל ביקורת קשה וניצבת השבוע בפני הצבעת אמון בממשלתה החדשה, הביעה בטוויטר אהדה למפונים וביקשה מהם לעבור לגור באופן זמני עם קרובי משפחה וחברים, עד שימצא פתרון הולם לדיור חלופי זמני עבורם: ״העדיפות הראשונה שלנו היא ביטחונם של הדיירים״, הדגישה מיי. עם זאת, האופוזיציה הבריטית טוענת שהממשלה אינה עושה די, כדי להתמודד עם מימדי הבעיה. מנהיג הלייבור, ג׳רמי קורבין, הגדיר את המצב ״איום לאומי״ ודרש מהממשלה לכנס בדחיפות את הוועדה למצבי חירום כדי לגבש ״תשובה לאומית״ לבעיית הדיור במגדלים הציבוריים. המפלגה הליברל-דמוקרטית דרשה מהממשלה להכריז על מצב חירום אזרחי, להקים קרן פיצויים למפונים ולהתחייב בפניהם שהם לא ישלמו מסים עירוניים עד שיוחזרו לבתיהם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר