"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
לראשונה: משרד החינוך מתערב בנשף הסיום בתיכון
ממליץ לצוות החינוכי להתערב בקבלת החלטות המשפיעות, בין השאר, על אופי הנשף ועל עלותו
נשף סיום בתיכון // נשף סיום בתיכון

לראשונה: משרד החינוך מתערב בנשף הסיום בתיכון

ממליץ לצוות החינוכי להתערב בקבלת החלטות המשפיעות, בין השאר, על אופי הנשף ועל עלותו

,עודכן

כרטיס ב־500 שקלים, שתיית אלכוהול ותלמידים שנשארים בבית בגלל חרם? משרד החינוך החליט להילחם בצדדים הפחות יפים של נשפי הסיום בתיכון, ולראשונה מפרסם הנחיות למנהלים כדי לוודא שהנשפים יהיו שוויוניים ובטיחותיים.

לצד הבגרויות - תלמידי י"ב כבר מתכננים את נשפי הסיום שמאורגנים על ידיהם ומהווים אירוע חברתי משמעותי. עד היום, ברוב בתי הספר הצוות החינוכי לא היה מעורב בקבלת ההחלטות המשפיעות על אופי הנשף, ואירועים רבים נערכו באולמות אירועים עם די.ג'יי, אוכל ופינוקים, וכרטיס כניסה לתלמיד הסתכם במאות שקלים.

כעת החליטו במשרד החינוך דווקא כן להתערב, מתוך כוונה שהמסיבות הללו יהיו בתנאים המבטיחים שוויון לצד בטיחות, ולראשונה פורסמו הנחיות למנהלים: המנהלים והמורים נדרשים להיפגש עם נציגי התלמידים וההורים שמארגנים את הנשפים לחשיבה משותפת על אופי המסיבה וכדי לברר את סוגיית העלויות שלה. זאת כדי שלא ייווצר מצב שבו תלמיד לא יוכל להשתתף בשל בעיית מימון. מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, הסביר: "חשוב שנשפי הסיום יהיו פרופורציונליים, בטוחים ובהישג ידם של כולם".

א', תלמידת כיתה י"ב בנתניה: "כרטיס לנשף עולה 340 שקל וזה יכלול די.ג'יי, הסעות, ארוחת ערב, צלם מגנטים, אלכוהול. עשינו יחסית משהו בסיסי, לא הבאנו לימוזינות". לדבריה, למסיבת הסיום של בית הספר היא תוציא קרוב ל־ 1,000 שקלים עבור שמלה, איפור ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו