הוליווד בהולילנד

משרד האוצר מגבש תוכנית חדשה במטרה להפוך את ישראל לאתר צילומי סרטים • המפיקים יקבלו מענקים, ורשות ממשלתית חדשה תדאג לתיאום בינם לבין גורמים השונים, מהרשות המקומית ועד צה"ל ורשות הגנים

הוליווד לישראל // צילום (אילוסטרציה): אי.אף.פי // הוליווד לישראל // צילום (אילוסטרציה): אי.אף.פי

הפרויקט החדש של האוצר, שיהפוך את ישראל למעצמת סרטים: תוכנית חדשה המגובשת בימים אלה במשרד האוצר, שאותה יזם סגן השר למדיניות חוץ מייקל אורן, עשויה להפוך את ישראל תוך זמן קצר ליעד מבוקש עבור המפיקים הגדולים בתעשיית הקולנוע האמריקנית בהוליווד. 

על פי התוכנית, האוצר יקים רשות ממשלתית חדשה לקולנוע ויאשר מענקים כספיים למקום  שייבחר כאתר לצילום הסרט. 

התוכנית, שנמצאת כאמור בתהליכי גיבוש בשבועיים האחרונים, הגיעה בעקבות מחקר מקצועי שאותו הזמין סגן השר אורן מחברת הייעוץ הבינלאומית KPMG, ושמה "holy־wood" - משחק מילים המשלב את שמה של עיר הסרטים בקליפורניה עם כינויה של ישראל "הולילנד". התוכנית קבעה כי יש שלושה מהלכים שעל מדינת ישראל לבצע אם ברצונה להתחרות במדינות הסמוכות, שהפכו יעד מבוקש למפיקים ההוליוודיים והן נהנות מהכנסה של מאות מיליוני דולרים בשנה כתוצאה מכך. 

המהלך הראשון והמאתגר ביותר הוא הקמת רשות סרטים ממשלתית חדשה במשרד האוצר. הרשות תורכב מנציגים של כל הגורמים הרלוונטיים הקשורים לצרכי המפיקים לצלם סרט: משטרה, רשות מקומיות, רשות הטבע והגנים, צה"ל ועוד. הרשות תתווך בין יוצרי הסרט לבין הרשויות במדינה במידה שיהיה צורך לתאם צילומים בערים הכוללים חסימת כבישים, צילום בשטחי אש, שמורות טבע ועוד. המהלך השני הוא מתן מענקים למפיקים שיבואו לצלם בישראל בסך של 25%־35% משווי ההשקעה ליצירת הסרט בארץ. המהלך השלישי הוא הענקת ביטוח מיוחד, במידה שיהיה צורך בהעתקת סט הצילומים למקום אחר בשל הידרדרות המצב הביטחוני באזור. 

 

לדברי מייקל אורן, שהזמין את המחקר והציג אותו בפני שר האוצר משה כחלון - שהפך אותו לתוכנית עבודה - "יש לי רקע הוליוודי. הייתי עוזר של הבמאי המפורסם אורסן וולס. עבדתי בהולוויד בהפקה וגם קצת בתחום התסריטאות ואני מבין בתחום. אף פעם לא הבנתי מדוע ישראל איננה מרכז סרטים בינלאומי. על פניו אנחנו ממלאים את כל הדרישות על מנת להיות מרכז כזה". 

לדבריו, "יש לנו מגוון גדול מאוד של תנאי שטח כמו מדבר, הרים, ערים וכפרים, והכל בטווח נסיעה קצר. יש לנו צוותים מיומנים בצילום ועריכה, בתי המלון בארץ מצוינים ומתאימים לאירוח כוכבים. יש פה אולפני טלוויזיה וקולנוע וכן יש לנו מיומנות בנושאי צבא, חומרי נפץ ודברים מהסוג הזה. בעבר מנחם גולן היה מצלם פה סרטים. למפיקים הישראלים לא שווה לצלם בארץ. צריך לזכור שסך הכל מדובר בביזנס והם רוצים להיות רווחיים". 

הוא ציין כי "יש לי גיבוי מלא של שר האוצר כחלון שמאוד מתעניין בתוכנית. זה פותח מקומות עבודה ותעסוקה, אוכל, מלונאות, מוניות. כסגן שר למדיניות חוץ יש ערך מדיני לפרויקט הזה. אם בראד פיט מגיע לפה ולא למלטה, זו פגיעה קשה ב־ BDS. כשכתוב על הסרט 'מייד אין ישראל'. זו הסברה מעולה. פרסומת למדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר