"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הפועל ירושלים אלופת המדינה!

בפעם השנייה בשלוש שנים: הקבוצה מהבירה מחזיקה בתואר • האדומים ניצחו 76:83 את מכבי חיפה בגמר וסגרו עונה לא קלה בצורה הכי מתוקה שיש • ג'רום דייסון (30 נק') וקרטיס ג'רלס (21) הצטיינו • האימפריה של אורי אלון הולכת וגדלה

,עודכן
השחקנים עם הצלחת. הפועל ירושלים אלופת המדינה לעונת 2016/17 // השחקנים עם הצלחת. הפועל ירושלים אלופת המדינה לעונת 2016/17

בפעם השנייה בתולדותיה והשנייה בשלוש שנים: הפועל ירושלים אלופה. מלבד מכבי ת"א והפועל ת"א, רק לגליל (על גילגוליה השונים) היו עד הערב (ה') שתי אליפויות. הקבוצה של אורי אלון הצטרפה לחבורה המכובדת אחרי 76:83 על מכבי חיפה בגמר הפיינל פור, וסגרה את העונה בצורה המתוקה ביותר שיש.

ירושלים יכולה לסכם את העונה הזו בצורה חיובית מאוד מבחינת התוצאות. היא פתחה אותה בזכיה בגביע ווינר, הגיעה לגמר הגביע (הפסידה שם למכבי ת"א) ולחצי גמר היורוקאפ וסיימה אותה עם צלחת. עם זאת, הדרך לאליפות היתה רחוקה מלהיות סוגה בשושנים וירושלים לא ממש הרשימה. היא רשמה 14 הפסדי ליגה ושני הפסדים בפתיחת הפלייאוף לעירוני נהריה, ששמו אותה עם רגל וחצי מחוץ לפלייאוף.מה שמרשים זה השינוי הגדול שעברה הקבוצה מהבירה בחלק האחרון של העונה. מהרגע שניצחה את נהריה בחוץ במשחק השלישי היא לא הביטה יותר לאחור. ניכר היה בחבורה של סימונה פיאניג'אני שהיא צוברת יכולת, ביטחון ומומנטום - שעזרו לה לייצר פיניש גדול של חמישה ניצחונות רצופים וזכייה בתואר. פיאניג'אני, שספג לא מעט ביקורות לאורך העונה, חייב לקבל גם תשבוחות על השינוי שעשה במאני טיים של העונה.

גרגורי ורגאס. נקלע לבעיית עבירות מה שהוציא את קבוצתו מהמשחק // צילום: אלן שיבר

השינוי הגדול קרה עם הגעתו של ריצ'רד האוול (כאן קרדיט לבוסים של ירושלים). בזכות בואו יכולה היתה ירושלים להחזיר את ג׳רום דייסון לחמישייה. כשחזר לחמישייה - הוא גם חזר לחיים. יש שחקן העונה ויש שחקן סוף העונה. ג'רום דייסון הוא שחקן סוף העונה. האיש הוא מתפרצת של איש אחד והערב גם הפציץ מבחוץ עם 6 מ־9 לשלוש בדרך ל־30 נקודות (אחרי 23 בחצי הגמר). אגב, חבריו של דייסון לקו האחורי - ג'רלס וקינסי - הופיעו גם כן בענק וקלעו 21 ו־19 בהתאמה. כן, 70 נקודות מתוך ה־83 של ירושלים שייכות לשלושת הזרים המובילים.

לציון גבוה זוכה גם ההגנה הירושלמית, שהשאירה את הירוקים על 11 נקודות בלבד ברבע השלישי, שבו הגיעה הבריחה הגדולה. הרבה מילים טובות מגיעות גם לקהל הירושלמי (7,000 מהם הגיעו ליד אליהו), שנתן הצגה של אימפריה.

ג'רלס עם דייסון וטימור. הופיעה בגדול // צילום: אלן שיבר

המחצית הראשונה היתה הפכפכה. ירושלים פתחה טוב, אבל חיפה ענתה עם ריצה שסידרה לה פער של 8 נקודות. ירושלים שוב הגיבה והקבוצות ירדו לחדרי ההלבשה בשוויון (41:41). הרבע השלישי, כאמור, הראה על שינוי מגמה והכריע את הגמר. דייסון קלע מכל פינה וירושלים סיימה את 10 הדקות הללו בפלוס 13. ברבע הרביעי חיפה לא ויתרה. היא נלחמה כדי לחזור והצליחה להקטין למינוס 5, אבל לא יותר מזה. עם זאת, זו היתה מלחמה על הכבוד מבחינת חיפה, שלה מגיע הרבה כבוד על סיום העונה המופלא שלה.

פיאניג'אני. אליפות נוספת לארון // צילום: אלן שיבר

מכבי חיפה נשארה עם המחמאות, אבל הפועל ירושלים לקחה את כל הקופה והצליחה גם להשכיח את הפספוס מול מכבי ראשון לציון בגמר של העונה שעברה.

מהלך המשחק

רבע 1:ירושלים ניצלה את חוסר הריכוז של הירוקים בפתיחה והגיבה במתפרצות שנתנו לה יתרון 2:8 לאחר שלוש וחצי דקות. אך חיפה הגיבה עם שלשה של גרגורי ורגאס שצימקה ל-10:7. ורגאס הוסיף עוד סל וקליעה מהעונשין והשווה את התוצאה. חיפה לקחה פיקוד על המשחק עם מתפרצת שהובילה ליתרון 12:14. טרנס קינסי הוסיף עוד קליעה מהעונשין והרבע הראשון הסתיים ב-14:13 לירוקים.

רבע 2:חיפה פתחה חזק את הרבע השני עם ריצת 0-5 ושמרה על היתרון כשעלתה ל-18:22 בזכות שלשה של מנדז - ולדס ודאנק של ווילי וורקמן. האדומים ביצעו ריצת עלו ליתרון 18:26, אך חיפה חזרה עם ריצת 0-8 שהשוותה את התוצאה. שלשה נוספת של קרטיס ג'רלס בתוספת קליעת עונשין של דייסון צימקה את התוצאה ל-38:37 כאשר בינתיים חיפה איבדה את וארגס לאחר שביצע 3 עבירות. קינסי נתן לירושלים יתרון ראשון עם שלשה, אך מנדז-ולדז הגיב בשלשה משלו שהורידה את שתי הקבוצות בשוויון להפסקה.

רבע 3:הירוקים פתחו מהוסס את הרבע ושלשה של ג'רום דייסון נתנה לירושלים יתרון 43:45. קינסי הוסיף שתי נקודות והעלה את קבוצתו לארבע הפרש. ירושלים השלימה ריצת 4-16 עם שתי שלשות של ג'רום דייסון שנתנו לאדומים יתרון דו ספרתי. האדומים המשיכו בריצה ועוד שלשה של דייסון העלתה את ההפרש ל-49:62.

רבע 4:שלשה של מנדז ולדז צימקה מעט את ההפרש של הירוקים וסל של ורגאס הוריד להפרש חד ספרתי עם 67:58. למרות שחיפה הצליחה לצמק את התוצאה ל-69:62, ירושלים שוב רצה עם שתי שלשות של קינסי וג'רלס שהעלו אותם ליתרון 64:75. חיפה הצליחה שוב לחזור וצימקה עד לכדי 78:72. חיפה הצליחה לצמק ליתרון חד ספרתי אך החזרה שלה היתה למראית עין בלבד וירושלים שייטה לניצחון 76:83 בדרך לאליפות שניה בשלוש השנים האחרונות.

צילום: רועי כהן

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר