לפני שנים רבות קיבל את זאב רוזנשטיין את הכינוי "היעד המשטרתי מספר 1", ואף היה יעד לניסיונות חיסול כושלים רבים, שחלקם הסתיימו בפגיעה ואף במוות של אזרחים חפים מפשע. היום (חמישי) ועדת השחרורים שליד שרות בתי הסוהר דחתה אתמול את בקשתו של העבריין זאב רוזנשטיין לשחרור מוקדם.
בנובמבר 2004 נעצר העבריין בשיתוף פעולה בין משטרת ישראל וארצות הברית, וכעבור שנתיים הוסגר לארצות הברית, עמד למשפט בבית משפט אמריקני באשמת הפצת מיליוני כדורי אקסטזי. בינואר 2007 הוא נידון ל-12 שנות מאסר במסגרת עסקת טיעון בה הודה באשמה.
הוא אף הודה בקשירת קשר לביצוע רצח, בכך ששילם לרוצחים שכירים מבלארוס על מנת שירצחו את האחים יעקב ונסים אלפרון. במסגרת העסקה נידון רוזנשטיין לחמש שנות מאסר בפועל, שנוספו על עונש המאסר שנגזר עליו בארצות הברית.
אסיר מסוכן
לאחרונה, עתר רוזנשטיין לוועדת השחרורים שליד שרות בתי הסוהר לשחרור מוקדם. אולם, במשטרה ממשיכים להגדיר רוזנשטיין כאסיר מסוכן, וחוות דעת שהוגשה בעניינו התנגדה נחרצות לשחרורו המוקדם.
בחוות הדעת שחלקים ממנה פורסמו בערוץ 2 נטען כי "מתחילת מאסרו ועד היום התקבלו 272 ידיעות מודיעיניות לגביו". כמו כן פורסם כי עמדת הרשות לשיקום האסיר היתה מנוגדת לזו של המשטרה והמליצה לשחרורו.
בנוסף, נמסר כי הרשות בנתה עבור רוזנשטיין תכנית שיקום בה נכתב כי יתייצב אחת לשבוע לטיפול פסיכו-סוציאלי ויעבוד כיזם בתפקיד משרדי בחברה נדל"נית וישהה במעצר בית החל מהשעה 22:00 בלילה.
עוד נכתב בחוות הדעת כי "האסיר הסביר במהלך הריאיון כיצד איבד את מעמדו בעולם הפשע בעקבות שהייתו ארוכת השנים במאסר והניסיונות לפגוע בו. הוא שולל מעורבות בפשיעה, כפי שמתואר באמצעי התקשורת ואינו מבין מדוע החברה שופטת אותו לחומרה. הוא הביע עייפות מאורח חייו וציין את השינויים שחלו בו".
כאמור בסופו של דבר החליטו חברי הועדה לדחות את הבקשה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו