בזכות מחקר ישראלי: יבול המנגו צומח

בשנה האחרונה נרשמה עלייה של כ־20 אחוזים בשטחים המוקצים לגידול מנגו • הצפי: השוק יספק השנה כ־80 אלף טונות מנגו מזנים שונים

מנגו. פופולרי מתמיד // צילום: GettyImages

נושא פרי: הוא כבר מזמן ידוע בטעמו המתוק ובפופולריות שלו, ועכשיו המנגו בישראל תופס תאוצה יותר מתמיד ומתרחב באופן משמעותי, לאחר ששטחים חקלאיים רבים מוסבים לטובת גידולו. 

בשנה האחרונה נרשמה עלייה של כ־20 אחוזים בשטחים המוקצים לגידול מנגו. מהפכת גידול המנגו נובעת, בין השאר, מהתפתחות מחקרית המאפשרת הרחבה משמעותית בכמות היבול בכל דונם. אם בעבר היבול נע סביב 1.5 טונות לדונם, כיום מדובר על 6-4 טונות לדונם.

בשלב זה מוקצים לגידול המנגו ברחבי המדינה כ־18 אלף דונם, ורוב הגידול מתרכז באזור סובב כנרת ועמק בית שאן. אבי מעוז מחברת טוף מרום גולן מסביר כי "במרכז המחקר והפיתוח שלנו בחנו את מצעי הקרקע ואיבחנו כי גידול המנגו זקוק לכמויות גדולות של ברזל. באדמה רגילה הברזל חודר לקרקע, והעץ מתקשה לשאוב אותו. לכן נבחן מצע שכולו טוף איכותי ומאוורר, המקל על העץ לצרוך את הברזל שלו הוא זקוק ומאפשר יבול גדול הרבה יותר באופן משמעותי".

יוסי פורטל, חקלאי מקיבוץ מירב, גידל עד השנה מנגו על שטח של כ־500 דונם. השנה פורטל מרחיב את שטחי גידול המנגו ב־50 אחוזים, ובשנתיים הקרובות הוא מתכוון להתפרס על סך כולל של 1,000 דונם, שיוקצו כולם לגידול מנגו בשיטת תעלה המלאה בטוף, במקום אדמה. פורטל אמר ל"ישראל היום" כי "החלטנו להרחיב את שטחי מטעי המנגו בשותפות עם כפר רופין". הצפי הוא כי בסוף החודש יחל קטיף הזנים המקדימים של המנגו. השוק המקומי אמור לספק השנה כ־80 אלף טונות מנגו מזנים שונים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר