"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הורים, קריאה אחרונה

זהו היום האחרון עבור ההורים לבחור איזו בתוכנית "חיסכון לכל ילד" לבחור: קופת גמל או חשבון בנק

,עודכן
צילום אילוסטרציה: GettyImages

היום, 1 ביוני, הוא המועד האחרון לבחור באיזו תוכנית חיסכון - קופת גמל או חשבון בנק - יופקדו בכל חודש כספי קצבאות הילדים בסך של עד 100 ש', כחלק מהתוכנית "חיסכון לכל ילד".

הורים שלא יעשו זאת, ממחר המדינה - באמצעות הביטוח הלאומי - תבחר את תוכנית החיסכון שבה יופקדו הכספים. לילדים בגילים 0-5 תפתח המדינה תוכנית חיסכון בקופת הגמל באופן אקראי, ולילדים מעל גיל 15 תפתח תוכנית חיסכון בבנק. לפי הערכות, 30% מהכספים הנותרים יופקדו בחשבונות בבנקים במסלולי השקעה המניבים תשואות נמוכות מאוד בגלל הריבית הנמוכה. שאר הכספים הנותרים יופקדו בקופות גמל במסלולי השקעה סולידיים המניבים תשואה נמוכה מהמסלולים שנפתחו על ידי ההורים עצמם.

על פי התוכנית "חיסכון לכל ילד", שיצאה לדרך בתחילת השנה, הביטוח הלאומי מפקיד בכל חודש 50 שקלים מכספי קצבאות הילדים עבור כל ילד בגילי 0-18. נוסף על כך, כל הורה יכול להפקיד בכל חודש עוד 50 שקלים מכספי קצבאות הילדים. את הכספים אפשר להפקיד, לפי בחירה, באחד מתוך תשעה בנקים או באחת מתוך 12 קופות גמל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר