מבין כל החגים, לעיתים חג השבועות נראה לנו תמים ואנו לא מייחסים לו חשיבות גדולה, מפני שהוא נראה לנו בריא ודיאטטי עם מבחר גדול של ירקות וגבינות. בפועל, שבועות הוא בעצם חג הפסטות המוקרמות והגבינות השמנות, והסכנה אורבת ממש מעבר לפינה.
הדיאטנית הקלינית מיה בן אפרים, איגדה עבורכם את מיטב הטיפים המנצחים שיסייעו לכם גם ליהנות מהחג וגם לשמור על בריאותכם:
1. ארוחות מסודרות במהלך היום בערב החג
חשוב לא לדלג על הארוחות במהלך היום רק מפני שיש ארוחת ערב גדולה באותו היום. כמו כן, מומלץ לאכול במהלך היום ארוחות מסודרות ללא הפרשים גדולים: בבוקר, מומלץ לאכול דגנים, יוגורט או קרקרים עם מעט גבינה; בצהרי היום לאכול סלט עם חלבונים – כמו עוף או דגים, זאת על מנת שהגוף יהיה שבע לאורך זמן ולא יחפש מתוקים בשעות אחר הצהריים.
2. לא להגזים עם מוצרי החלב
מוצרי חלב רבים עלולים להכיל הרבה סוכר ושומן. לרוב אנו מאוד אוהבים את החלב ומוצריו, אך זה יכול לגרור הגזמה משמעותית בצריכתם. שמירה על כמויות, יכולה לעודד עיכול נכון של המזון ולהפחתה בצריכת סוכר גבוהה והשמנה. כמו כן, מוצרי חלב אומנם יכולים להיות טעימים מאוד, אך הם מעלים את החומציות בגוף, דבר שהוכח כגורם לבריחת סידן. בריחת הסידן תגרום לקיבה לעכל את המזון לאט יותר, ובכך לעלייה במשקל. שמירה על מוצרי החלב לערב תתרום לתחושה עירנית ונינוחה ויותר, ותמנע תחושת עייפות, עלייה מיידית במשקל ונפיחות.
3. ביי פסטות: הפחיתו פחמימות והתמקדו בחלבונים
בערב מומלץ להמעיט בפחמימות ולהתרכז בחלבונים עצמם – פשטידות, גבינות, ירקות, סלטים, ביצים, טונה. לאחר שאכלנו במהלך היום כמו שצריך, נגיע לארוחה שבעים ופחות נרגיש צורך להעמיס על הצלחת. ההמלצה היא להתמקד בחלבונים ולקחת כף אחת או שתיים בלבד של מנת הפסטה או הרביולי.
4. מגיע לכם קינוח - אבל מעט
אחרי שהצלחתם להמעיט בפחמימות, ולצרוך את החלבונים הנכונים, אפשר לטעום מהקינוח וליהנות ממנו. מבחינת הכמות, מומלצת רק פרוסה קטנה של עוגה, מוס או סלט פירות.
5. לבחור את המנות עם הכי פחות שומן
חשוב לשים לב שארוחות החג הללו עמוסות ברטבים שמנים, תיבולים, אחוזי שומן וסוכרים. אם אוכלים יותר מידי – הגוף אוגר שומן במהירות. חשוב להקפיד על מאכלים דלי שומן במהלך היום, וגם בארוחה לשים לב שאנו בוחרים מבין האפשרויות את המנות הפחות שומניות.
לסיום - מתכון לעוגה מיוחדת שתהפוך את החג למתוק וטעים: עוגת ריקוטה, תפוזים ובננות:
מצרכים:
150מ"ל (3/4 כוס) שמן
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3בננות מרוסקות
300 גרם גבינת ריקוטה
קליפה מגוררת מתפוז שלם
120 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מיץ תפוזים (מיץ מתפוז אחד)
קורט מלח
1כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
10גרם (22 כפיות) אבקת אפייה
לקישוט:
אבקת סוכר.
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים יחד שמן וסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים בננות מרוסקות, גבינת ריקוטה, גרידת תפוז, מיץ, מלח ווניל וטורפים היטב עד שהעיסה אחידה . מכניסים פנימה את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים במהירות רק עד שהם נטמעים בתערובת. מעבירים את הבלילה לתבניות ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים את העוגה לחלוטין, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
הכותבת, מיה בן אפרים קליין, היא תזונאית מובילה בעלת רשת קבוצות הרזייה אונליין. לאתר של מיה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו