"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סיפור חטיף הצ'יטוס בר המזל

ילדה ואמה הלכו לאורף חוף הים בפלורידה כשלפתע הבחינו בחטיף גבינה נופל מהשמיים • החטיף התברר כיצור ימי חמוד, שניצל בזכות ערנותה של הילדה

,עודכן
יש ימים כאלה שהחיים מעיפים אותך גבוה ואז זורקים אותך מתוך מקור של ציפור. צ'יטוס // צילום: Clearwater Marine Aquarium

עבור אלו מאתנו שאינם מאמינים במזל, הסיפור הבא עשוי לשנות את דעתכם: ילדה קטנה שהתהלכה לאורך חוף הים בעיירה אינדיאן שורס, פלורידה, בחודש שעבר, הבחינה בחטיף צ'יטוס גבינה נופל מהשמיים. הילדה, ששמה לא פורסם, הסתקרנה מהמתנות ששמי האוקיינוס השקט מעניקים לנופשים בו, והרימה את החטיף.

בד"כ לא נהוג להרים אוכל מהרצפה, אבל הפעם זה דווקא הציל את חיי סוסונת הים // צילום:Clearwater Marine Aquarium

אלא שהחטיף לא היה אלא סוסון ים. האם ובתה לא המתינו עד לפתרון התעלומה והרימו את היצור האומלל לדלי עם מי ים. "שחפים לעתים צוללים לתוך הים ועולים חזרה עם סוסוני ים במקוריהם, אך הם מטילים אותם אחרי כמה זמן מה, כשהם מבינים שהגוף הקשה יחסית של הסוסוני ים אינו אכיל", הסביר דובר ה-Clearwater Marine Aquarium, עמו התייעצו מה לעשות עם הסוסון ים שוודאי חווה טראומה לא קלה, "הבעיה היא שהרבה פעמים הם זורקים אותם על היבשה, מה שחורץ את גורלם של סוסוני הים".

השחף כנראה התייאש מגופה הקשה של צ'יטוס וזרק אותה // צילום:Clearwater Marine Aquarium

באביב הסכנה על הסוסוני ים גוברת. צ'יטוס בדלי מי הים // צילום:Clearwater Marine Aquarium

סוסון הים, שהתגלה כסוסונת ים, זכתה לשם "צ'יטוס", כמחווה אירונית למראה שלה כשנמצאה על החוף. תשמחו וודאי לדעת שצ'יטוס התאוששה מחוויית סף המוות הזו, וזכתה לאירוח חם באקווריום המקומי, ואף זכתה למעקב צמוד של גולשים בזכות מצלמת אינטרנט שהוצבה מול האקווריום שלה. אחרי שהצבע הכתום בוהק שלה חזר לגופה, שוחררה צ'יטוס חזרה לים, שם תוכל להמשיך ולהתחמק משחפים רעבים, לפחות בעונת האביב הנוכחית: "באביב נוהגים סוסוני הים לשחות במים הרדודים יותר, להבדיל משאר ימות השנה בה הם שוחים בעומק הים וקרוב יותר לקרקעית", אמרו המומחים של ה- Clearwater Marine Aquarium. האם ובתה שהפכו לגיבוריה של צ'יטוס, אמרו כי הם היו שם "במקום הנכון בזמן הנכון. זה נראה כל הדברים הסתדרו כדי שנציל אותה".

מעקב צמוד של גולשים. האקווריום של צ'יטוס והמצלמה // צילום:Clearwater Marine Aquarium

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר