חמאס: "טראמפ מוטה לטובת ישראל"

הארגון הגיב על נאומו של הנשיא האמריקני בערב הסעודית, בו קרא לחיבזאללה וחמאס ארגוני טרור • טראמפ קיצר את ביקורו עם נציגי הרשות הפלשתינית לשעה אחת בלבד

יסמעיל הנייה, מנהיג חמאס בעזה // צילום: אי.אף.פי

ארגון חמאס הגיב היום (ראשון) לנאומו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ בריאד, ערב הסעודית, בו קרא לנציגי 55 המדינות הערביות שנכחו באולם להפסיק לממן ארגוני טרור, ומנה את דאעש, אל קעידה, חמאס וחיזבאללה כארגוני טרור, על אף שראש ממשלת לבנון ויו"ר הרשות הפלשתינית נכחו במקום.

ארגון החמאס מיהר להגיב לדברי הנשיא טראמפ ובעזה דחו את הקשר שעשה בין הטרור לחמאס: "הנאום של טראמפ הגדיר את חמאס כארגון טרור. העיוות הזה מצביע על כך שהוא מוטה לחלוטין לטובת הכיבוש הציוני", אמר דובר ארגון חמאס

בנאום שנשא טראמפ מול עשרות נציגי מדינות ערב ומנהיגים מוסלמים אחרים, קרא להם להצטרף אליו למאבק בטרור ואסלאם הרדיקלי. עוד הביע הנשיא האמריקני את שאת נפשו נגד המשטר האיראני, וקרא למנהיגי המדינות הערביות והמוסלמיות להפסיק למממן  ארגוני טרור.  

בתוך כך, נמסר כי פגישת טראמפ עם נציגי הרשות הפלשתינית שעתיד להתקיים מחר התקצר לשעה בלבד, במקום שלוש שעות שהיו מתוכננות. עוד נמסר כי טראמפ לא יבקר בכנסיית המולד, וככל הנראה רק רעייתו מלאניה טראמפ וחתנו ויועצו ג'רלד קושניר יגיעו לבקר בכנסייה. טראמפ יפגש עם יו"ר הרשות הפלשתינת אבו מאזן במתחם הממשלה בבית לחם, ולאחר הפגישה ימסרו השניים הצהרות לתקשורת וזהו.

 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר