בית המשפט המחוזי בלוד הרשיע הבוקר (שני) את טארק דוויק, בן 24 תושב מזרח ירושלים, בעבירה של ניסיון לרצח במהלך פיגוע דקירה אותו ביצע לפני כשנה וחצי ברחוב אחוזה בעיר רעננה.
צילום: משה בן שמחון
על פי כתב האישום שהוגש נגדו, טוויק החל לעבוד באתר בניה בעיר יומיים לפני קרות האירוע. ביום הפיגוע הוא נטל סכין והתקרב לאזרח שישב בתחנת אוטובוס. הוא ניסה לדקור אותו בחזה אך האזרח נאבק עימו ונדקר בצווארו. המחבל לעומת זאת נוטרל על ידי אזרחים שמנעו את בריחתו ואתה אפשרות שידקור עוברי אורח נוספים. עדי ראיה ציינו כי הנאשם צעק "אללה אכבר" בעת שהחל דוקר את האזרח ובחקירתו אף ציין כי רצה להיות שאהיד.

זירת הפיגוע ברחוב אחוזה, 2015 // צילום: עמי שומן
אולם, עם תחילת משפטו כפר דוויק בעובדות והודה רק שהיה במקום האירוע והמתין למנהל העבודה שלו. לדבריו הוא לא זוכר את אשר התרחש מאחר וצרך קודם לכן סמים. הוא הוסיף כי שמע מישהו צועק מוות לערבים ואז הותקף לדבריו על ידי מספר אזרחים שפצעו אותו באורח בינוני.
בית המשפט דחה כאמור את טענתו והרשיע אותו בעבירה של ניסיון לרצח. גזר דינו יינתן במועד אחר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו